Cumhuriyet Mahallesinde Geleneksel Sabah Kahvaltısı

Cumhuriyet Mahallesinde Geleneksel Sabah Kahvaltısı

YÖREDEN HABER 21.08.2018 08:47:30 269 0
Cumhuriyet Mahallesinde Geleneksel Sabah Kahvaltısı

PAZAR-Geleneksel olarak Ramazan ve Kurban Bayramları namazından sonra düzenlenen Sabah kahvaltısı geniş bir katılımla bu yılda 44.si Cumhuriyet Mahallesinde gerçekleştirildi.

Kurban Bayramı olması nedeniyle 35 kişinin katıldığı kahvaltıda ilk konuşmayı Dernek adına Mücahid Uzun yaptı. Uzun ' Büyüklerimizden bize miras kalan ve 44 yıldır devam eden ve Geleneksel olarak her yıl düzenlemiş olduğumuz bayram sabahi kahvalti organizasyonumuzu bu bayramda Allah'ın izniyle gerceklestirdik Geçen bayram aramızda olup bu bayram aramızda olmayan Orhan savaş ve diğer kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz Kahvaltımıza her bayramda olduğu gibi bu bayramda da katılan başta değerli Belediye Başkanımız Ahmet Basa, Mahalle sakinlerimiz ve gençlerimize özellikle  İstanbul'dan gelerek iştirak eden kardeşlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Rabbim den bir daha ki bayram ve bayramları hep birlikte sağlıklı huzurlu bir şekilde tekrar görebilmeyi nasip etmesini  diliyorum' dedi.

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa 'öncelikle herkesin bayramlarını kutluyorum. Bugün çok değişik bir ortamdayız. Güzel bir bayram sabahı yaşıyoruz. Cumhuriyet Mahallemizde böyle seçkin insanlarla birlikte olmak beni çok memnun etti. Özellikle gençlerin bu işi bu organizasyona öncülük eden mahallemiz gençleri ile gurur duyuyorum. Bu organizasyonlar bayramın havasını toplumsal düzenin sağlanmasına katkıda bulunuyor. Birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Tekrar hayırlı bayramlar diliyorum. Bunlar unutulan geleneklerimiz idi. Özellikle gençlerin yaşatmasına son derece sevindim” dedi.

Daha sonra hep birlikte dua edildi. Ve kahvaltı buluşmasına bir dahaki sene devam edilmek üzere dağıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI