Cumhurbaşkanı Erdoğan "“RİZE-ARTVİN HAVALİMANI'NIN İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'nin Allah vergisi güzelliklerini değerlendirmek için gereken her türlü yatırımı yapmaya devam edeceklerinin altını çizerek, Rize'nin lojistik merkezi ile ilgili tüm çalışmaların yapıldığını, s

YÖREDEN HABER 17.08.2020 09:56:12 53 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan "“RİZE-ARTVİN HAVALİMANI

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rize Valiliği Tören alanında gerçekleştirilen törenle Rize’de yapımı tamamlanan 33 projenin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'nin Allah vergisi güzelliklerini değerlendirmek için gereken her türlü yatırımı yapmaya devam edeceklerinin altını çizerek, Rize'nin lojistik merkezi ile ilgili tüm çalışmaların yapıldığını, süratle inşaata başlanacağını kaydetti.

Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatının hızla devam ettiğini, yarın da havalimanı inşaatını denetleyeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bir yandan şehri koruyacak diğer yandan da imkânları geliştireceklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, son 18 yılda Rize'ye 20 milyar liranın üzerinden yatırım yapıldığının altını çizerek şehre yapılan sağlık, eğitim, altyapı, enerji yatırımları ile sosyal yardımları anlattı.

Sağlıkta 10'u hastane olmak üzere toplam 28 sağlık tesisini şehre kazandırdıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vesileyle dün ebedi âleme uğurladığımız üniversitemizin genç, dinamik Profesör Doktor Turhan Erdoğan Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Turhan Hoca genç yaşına rağmen kalp cerrahisi alanında üniversitemize ve şehrimize büyük hizmetleri geçmiş bir ilim adamıydı. Bu malum koronavirüs salgınından kurtulamadı. Rabbim kendisini rahmetiyle, merhametiyle kuşatsın diyorum, gelin ruhuna birer Fatiha okuyalım” diye konuştu.

Yapımı süren projelerin önemli bir bölümünün de seneye tamamlayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı’nın da 2022 yılında hizmete sunulmasının planlandığını açıkladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI