Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftinin Rize ziyaretleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize ziyaretlerine Valilik makamı ile devam etti.Eşi Emine Erdoğan ise Gönül elçileri Projesi Koruyucu Aile Sertifika törenine katıldı

YÖREDEN HABER 12.10.2014 10:09:29 117 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftinin Rize ziyaretleri
CUMHURBAŞKANIMIZ VALİLİĞİMİZİ ZİYARET ETTİ
Çeşitli temas ve açılışlara katılmak üzere Rize’ye gelen Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Rize Valiliğini ziyaret etti.

Burada polis tören mangası ve Vali Ersin Yazıcı tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, valilik binası önünde kendisini bekleyen vatandaşları el sallayarak selamladı.


Ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a Vali Yazıcı ildeki gelişmeler ve ilin sorunları hakkında bilgi sundu.

Şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Vali Yazıcı ile makamında bir süre sohbet etti.

Vali Ersin Yazıcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'a ziyaretlerinde, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan eşlik etti.


 GÖNÜL ELÇİLERİ BULUŞTU

Gönül Elçileri Projesi Koruyucu Aile Sertifika Töreni Yapıldı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Rize’de bulunan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile birlikte 'Gönül Elçileri Projesi Koruyucu Aile Sertifika Töreni’ne katıldı. Törende yaptığı konuşmada Sayın Emine Erdoğan, 2012 yılında başlayan projede çok önemli başarılar sağlandığını belirterek, bununla ilgili daha çok çalışılması gerektiğini vurguladı. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerinin son günlerde çok daha iyi anlaşıldığını ifade eden Sayın Emine Erdoğan, yoksulluğun sadece ekonomik sonuçlar doğurmadığını belirtti.

Sayın Emine Erdoğan, 'İşsizlik, sadece para ile ilgili neticelere yol açmıyor. Bu ve benzeri sorunların çok ciddi ekonomik sorunların yanında sosyal sorunları da araladığını görüyoruz. Son birkaç gün içinde Türkiye genelinde yaşanan talihsiz hadiseler aslında bu sosyal sorunların bir tezahürüdür' dedi.


Mutsuzluk, eğitimsizliğin, anne ve babaların çocuklarına karşı ilgisizliğinin, umutsuzluk ve istismarın, gençlerin özellikle de çocukların sokaklarda bir şiddet aracı olarak kullanılmaları sonucunu doğurduğunu ifade eden Sayın Emine Erdoğan, 'Maalesef, anne babaların sahip çıkmadığı çocuklara terör örgütleri sahip çıkmaktadır' diye konuştu.

Toplumun kendi haline terk ettiği çocuklara istismarcıların sahip çıktığına dikkati çeken Sayın Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 'Kendi haline bırakılan, kendi kaderine terk edilen, sevgiden, şefkatten ve eğitimden yoksun büyüyen her çocuk, umutsuzluk ve karamsarlık içinde toplum için bir tehdit olacaktır. Çocuklardan sevgiyi esirgeyen bir toplum, asla mutlu ve huzurlu bir toplum olamaz. İçindeki kimsesizlere, muhtaçlara, gariplere, engelli ve yaşlılara sahip çıkmayan bir toplum asla erdemli bir toplum olamaz.'

Gönül Elçilerinin kutsal bir vazife yapmasının yanında, geleceği de teminat altına aldığına işaret eden Sayın Emine Erdoğan, 'Bu projeyi ne kadar yaygınlaştırırsak geleceğimiz de o kadar aydınlık olacaktır. Projeyi ihmal edersek sokakların huzurunu bozan daha çok vandal ortaya çıkacaktır. 81 vilayetimizdeki gönül elçilerinin, bu sorunla her anne, her çocuğa, her ihtiyaç sahibine el uzatacağına inanıyorum' dedi.

Vali Ersin Yazıcı’nın eşleri Nejla Yazıcı Hanımefendi ise yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:

“Başarı bir varış noktası değil uzun soluklu bir mücadeledir. 'uzun, ince hayat yolculuğu', insanoğlu için en büyük sınavdır. Bir valinin, bir vali eşinin sınavı sade bir vatandaşın sınavından çok daha önemlidir. Bizim inançlarımıza göre makamla sınav, önemli bir sınavdır. Bunun hakkını verebilmemizin yolu da insana hizmetten geçer. İnsanlığa hizmet eden ve başarılı olanların hayat sınavından da başarıyla geçeceğine hepimiz inanıyoruz, gönüllü çalışmalar ruhları ve insanlığı beslemektedir.

Rize’miz dezavantajlı gruplara desteği ve eğitime ait projeleriyle marka kent olma yolunda hızla ilerlemektedir. Biz inanıyoruz ki kadınlarımızın eğitimi gelişmişlikle doğru orantılıdır. Bu düşünceden hareketle gelişmiş bir Türkiye için, haklarını bilen ve sosyal hayatın içinde olan/olması gereken kadınlarımız için gönül elçileri projesine ve kadınlarımızın eğitimi konusunda her bir bireyin özel bir destek verdiklerini biliyorum.



Bilgi ve teknoloji sayesinde küçülen, iletişimin kolaylaştığı dünyanın aynı zamanda bireyselleştiğini, yalnızlaştığını ve gönlünü kapatanların dünyasına dönüştüğü için paylaşma ruhunun yakalanması gerekmektedir.

'Gönlümüzü birbirimize açacağız'- sıcak bir aile ortamına kavuşmanın, koruyucu aile yanına yerleşmenin bir çocuğun dünyasını değiştirdiğine bizzat şahit oldum. Hükümetin ve Bakanlığın uyguladığı politikalar doğrultusunda kurum bakımındaki hizmetler, aile odaklı hizmetlere dönüştürülmüştür. Bu bilincin oluşması ve yaygınlaşması için çalışıyoruz.

Bu proje kapsamında yaşlıların, kimsesizlerin yüreğine dokunuyor, onlara ilgi gösteriyoruz. Onların yüzünde gördüğümüz ufacık mutluluk bizim için mutlulukların en güzelidir. Projemiz sayesinde çok sayıda aileye ulaştık, talepler doğrultusunda daha fazla aileye ulaşmaya çalışacağız.

Bizim için gönüllü olarak yapılan iş çok kıymetli. Gönüllü bir iş yaptığında yapılan kişiden çok yapan kişi mutlu oluyor. Yapan kişiyi hayata bağlıyor. Hayır yapan kişi manevi olarak haz alıyor, iç dünyasının güzelliğini ortaya çıkarıyor.

Rize’de yapılan etkin tanıtım çalışmaları sonucunda, 60 civarında ailemiz Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile bire bir görüşmüş ve bilgilendirilmiştir. Bu görüşmeler sonucunda gerekli şartları taşıdığı tespit edilen 17 aile, koruyucu aile olmak için resmi başvuru yapmıştır. Halen ilimizde 10 koruyucu aile bulunmakta ve 14 çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden yararlanmaktadır. Koruyucu ailedeki çocuklarımızın 3’ü okul öncesi eğitim, 2’si ilkokul, 5’i ortaokul, 3’ü lise eğitimi almaktadır ” şeklinde konuştu.

Koruyucu aileler adına Sayın Emine Erdoğan ile Bakan Sayın İslam'a birer tablo hediye edilen törende, ildeki 70 koruyucu aileye sertifikaları verildi.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı