Çekim Merkezi Ayder'de sıra teleferik'te

Vali Ersin Yazıcı bu yıl Kaçkar Dağları'nda 9. kez tekrarlanan Heliski faaliyetlerini havadan inceledi.

YÖREDEN HABER 17.02.2016 13:02:08 216 0
Çekim Merkezi Ayder
Helikopterli kayak sporunun Türkiye'deki merkezi haline gelen Rize'deki 'doğa harikası' Kaçkar Dağları'nda 'heliski' heyecanı devam ediyor.

Vali Ersin Yazıcı, 51 bin 550 hektarlık alanı kapsayan Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda helikopterli kayak olarak bilinen heliski faaliyetlerinin yapıldığı alanı inceledi.

HELİSKİ SPORU
Kayakçıların helikopterle dağların zirvelerine çıkıp oradan sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları bir spor türü olan heliski, Çamlıhemşin ve İkizdere ilçesinde gerçekleştiriliyor.

Kayakçılar, Ayder Yaylası'ndan sabah erken saatlerde helikopterle alınarak dağların zirvesine bırakılıyor. Gün boyunca kayak yaptıktan sonra akşam saatlerinde tekrar helikopterle konakladıkları yere dönen kayakçılar, bir hafta sonra yerlerini yeni gruba bırakıyor.

Uçuş öncesi Güneydoğu Havacılık Genel Müdürü Hasan Sarıdağ, Vali Yazıcı ve beraberindekilere uçuş yapılan alanlar ve uçuşta dikkat edilmesi gerekenler hakkında brifing verdi. Vali Yazıcı daha sonra beraberinde Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve görevliler ile heliski faaliyeti yapılan alanları, sporcuları ve yaban hayatı sahalarını inceledi.

KAÇKARLAR'I TÜM DÜNYA TANIYACAK

Heliski yapmak için Kaçkarları tercih eden sporcuların sayısının artmasını temenni ettiklerini ifade eden Güneydoğu Havacılık Genel Müdürü Hasan Sarıdağ, ' Bu spor, bölgenin tanınmasını, ulusal pazara açılmasını sağlayacak. Kaçkarlar'da kayak yapmak için çeşitli ülkelerden ülkemize gelen misafirleri ağırlıyoruz. Bu spor ile Kaçkarlar'ı ve Karadeniz’i tüm dünya tanıyacak. Heliski'de bölgemizin çekiciliği her geçen yıl artmaktadır' dedi.

BÖLGEMİZ İÇİN OLUMLU OLACAKTIR

Rize'yi tanıtmak için büyük çaba sarf ettiklerini söyleyen Vali Yazıcı, 'Dünyanın çeşitli ülkelerinden olmak üzere özellikle Avrupa'dan üst gelir grubundan sporcularımız özel bir etkinlik için kayağın bir öteki aşaması olan Helikayak yapmak için buradalar. Bu yıl 75 sporcumuz ilimizde. Biz hepsini misafirlerimiz olarak kabul ediyoruz. Bölgeyi görmeye ve bölgede kayak yapmaya geldiler. Bu sayının 500'lere çıkması için her türlü alt yapı ve diğer hizmetler anlamında devlet olarak yapılması gerekenleri yapıyoruz. Türkiye'de sadece Kaçkarların eteklerinde yapılan Helikayak sporunun yaygınlaştırılması, katılımcılarının çoğalması bölgemiz için olumlu olacaktır. Çünkü bu spor bölgemiz kış sporları ve kış turizmi için bir ayrıcalık ve bir öncelik. Bölgemizin kış turizmindeki payı maalesef olması gereken yerde değil. Helikayak etkinliği öncülüğünde bölgemizde ki kış turizmini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Dünyanın çok az bir noktasında yapılan Helikayak'ın bölgemizde daha da yaygınlaştırılması amacındayız' diye konuştu.
Haber: Metehan Gedik 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı