Çaylar Şirketten kitabının yazarı tanıtımını yapacak

Remzi kazmaz’ın kaleminden gerçek bir çay hikayesi: Çaylar Şirketten Çay kitabını çayın başkentinde tanıtacak

YÖREDEN HABER 5.06.2014 14:12:59 35 0
Çaylar Şirketten kitabının yazarı tanıtımını yapacak
Bir çay işçisi baba ile çay üreticisi Karadeniz kadını Meryem’in oğlu tarafından yazılmış ve tüm çay emekçilerine armağan edilmiş bir kitap.
Baba Mehmet Efendi, Zihni Derin Çay Fabrikası’nda işçi, anne Meryem, tüm yaşamını çay tarlalarında tüketmiş bir çay üreticisi ve müstahsili.
ÇAY PARASIYLA OKUDU
Tüm Karadeniz’de yaşayanlar gibi, çay parasıyla okuyan, okul bitiren ve başarılı bir avukat olan Remzi kazmaz.
Annesi ve babası gibi, diğer çay üretici ve işçilerini kaleme alarak, ilk defa çayın arka planında yaşananlara ışık tuttu.
Bu nedenle, doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek amacıyla kitabının tanıtımını ve imza gününü çayın başkenti Rize’de yapmak üzere yola koyuldu.
Tüm dost ve akrabalarıyla bir araya gelip, hasret giderirken, okurlarıyla baş başa bir söyleşi yaparak kitaplarını imzalayacak.
7 Haziran Cumartesi günü Rize’de, Derelerin Kardeşliği Platformunda, HES’ler ve bölgede yaşananlarla ilgili bir toplantıya katıldıktan sonra ilk imza gününü YAY-SEN’in davetlisi olarak Rize’nin Pazar İlçesinde saat 16:30’da yapacak.
Çay-Sen Genel Başkanı Recep Memişoğlu’nun uzun zamandır çayın özelleştirilmesine karşı verdiği anlamlı mücadeleyi onore etmek ve mücadeleye destek vermek için ilk imza gününü Pazar’da, Çay-Sen’le birlikte yapmanın anlamlı olacağına inanan yazarın bölgedeki diğer imza günleri şöyle:
8 Haziran Pazar Günü Saat 14:00’de Rize’de
9 Haziran Pazartesi Günü Saat 13:00’de Ardeşen Kültür Merkezinde
9 Haziran Pazartesi Günü Saat 16:00’da Hopa’da
10 Haziran Salı Günü Saat 17:00’de Trabzon Sanat Evinde
Ayrıca, Rize’de Cumartesi günü saat 19:30’da Çay TV’nin, Pazar günü saat 20:00’de Gelişim TV’nin konuğu olacak olan yazar, çayın sorunlarını ve Çay Kanunu hakkındaki Meclis’te yapılan son görüşmeleri anlatacak.
Yazar, kitabı ile ilgili başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir ve Samsun’da, değişik sivil toplum örgütlerinin davetlisi olarak, yurdun değişik bölgelerinde, çayın özelleştirilmesinin ve Çay Kanunu’nun, gerek çayın gerekse bir milyona yaklaşan bölge insanı üzerinde bırakacağı olumsuz etkileri ve kapalı kapılar arkasındaki kirli oyunların açığa çıkarılması konusunda kamuoyunu aydınlatacak. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI