ÇAYKURSPOR GÜREŞ MEMLEKETİNDE’DE ŞAMPİYON

Rize Yenişehir Spor Solundan dört günde kıran, kırana büyük bir coşku içerisinde tamamlanan müsabakalarda, Rizeli güreş severler adrenalin zirve yaptığı yarışmalarda güreşe doydular.

YÖREDEN HABER 2.01.2018 07:38:18 28 0
ÇAYKURSPOR GÜREŞ MEMLEKETİNDE’DE ŞAMPİYON

2017 yılının son haftasında ÇAYKUR sponsorluğunda Rize’de düzenlenen, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK’ında müsabakalarının üçüncü gününde izleyerek ve şampiyonluk kürsüsünde güreşçileri tebrik ederek, şampiyon güreşçilerin madalyalarını taktim ettiği şampiyonada bir de konuşma yapan Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, Kendisinin daha önce Güreş Federasyonu Başkanlığı yaptığını, güreşi sporu ve camiasını çok iyi bilip tanıdığını, bu nedenle Gençlik ve Spor Bakanı olarak ata güreşinin önemine, güreşte elde edilen başarılara ve Rize’de yapımına yakında başlayacakları yeni güreş tesisinin müjdesini verdi.

Rize Yenişehir Spor Solundan dört günde kıran, kırana büyük bir coşku içerisinde tamamlanan müsabakalarda, Rizeli güreş severler adrenalin zirve yaptığı yarışmalarda güreşe doydular.

Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye şampiyonasına, Türkiye geneli illerden 52 güreş Kulübünden 300 yakın sporcu katıldı. Şampiyonanın sonunda, ÇAYKUR spor Güreş takımı 98 puanla takım halinde, Türkiye Şampiyonası üçüncülüğü kupasını Rize’ye ve Çaykurspor Kulübüne kazandıran takım oldu. Şampiyonanın birincileri, 55 Kilo (KSE) Ekrem Öztürk, 60 Kilo (İBB) Ahmet Uygar, 63 Kilo (İBB) Abdurrahman Altan, 67 Kilo (ASK) Enes Başar, 72 Kilo(İBB) Cengiz Arslan, 77 Kilo (İBB) Serkan Akkoyun, 82 Kilo(ASK) Emrah Kuş, 87 Kilo Çaykurspor Salih Aydın, 97 Kilo (İBB) Cenk İldem, 130 Kilo (ASK) Rıza Kayaalp’dan oluştu.

Kilolarında Türkiye şampiyonu olan Çaykurspor’lu sporcular şunlar, 87 kg’da Salih Aydın Şampiyonası birincisi, 67 kg’da M. Mustafa Şahin Şampiyon üçüncüsü, 72 kg’da Veli Yılmaz Şampiyonanın üçüncüsü ve 97 kg’da İbrahim Tığ’cı şampiyonanın üçüncüsü oldu.

Rize’deki Türkiye Şampiyonanın birincilik kupasını, 205 puanla İstanbul B.Şehir Belediye Spor Kulübü elde etmiş oldu. Ankara ASKI Spor Kulübü 170 puanla Şampiyonanın ikincisi, Çaykurspor Güreş Kulübü 98 puanla Türkiye Şampiyonu üçüncüsü, Kayseri Şeker Spor Kulübü 81 puanla Şampiyonanın dördüncüsü, İstanbul Kasımpaşa Spor kulübü 71 puanla Şampiyonanın beşincisi takımlar oldular.

Şampiyonasında konuşan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa AYDIN, “Rize’de güllük gülistanlık bir iklimde gerçekleşen, Türkiye Grekoromen güreş şampiyonamız son derece kaliteli bir atmosferde oldukça başarılı geçti. Bu şampiyonanın Rize’de yapılması talimatını bizzat, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak beyefendi verdiler. Memleketindeki bu şampiyonayı bizzat gelerek burada takip eden, Sn. Gençlik ve spor bakanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir önemli teşekkürde, Çaykur YK Başkanı ve Genel Müdürü, Eski bakan ve eski güreşçi Sayın İmdat Sütlüoğlu beyefendiye, ÇAYKUR sponsorluğun da ata sporumuza sağlamış olduğu katkı ve desteklere, şahsim ve güreş camiamız adına çok teşekkür ediyorum. Rize’de görev yapan bürokratlara ve bizleri burada son derece misafirperver bir şekilde ağırlayan, Çaykur’u en iyi şekilde temsil eden, Güreş Federasyonu As Başkanımız ve Çaykurspor Kulübü As Başkanı Mahir Biberoğlu’na, misafirperver Rizeli vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Rize’deki bu şampiyonada en büyük hedeflerimizden biri olan sıklet rekabetini sağlamış olduk. Yine bu şampiyonaya katılan tüm sporcu, antrenör ve hakemlerimize de teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum ve yeni yıllarını tebrik ediyorum.” diye konuştu.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI