ÇAYKUR'da

Çay üreticisinin sabırsılıkla beklediği Çay Destekleme paraları için en yetkili kişi olan Maliye Bakamı Mehmet Şimşek Tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında 1 milyar 247 milyon lira ödeneği serbest bıraktı.

YÖREDEN HABER 12.03.2014 20:30:18 24 0
ÇAYKUR

SON SÖZÜ ÇAYKUR SÖYLEYECEK

Çiftçi ve Üreticilere ödenmek üzere 1 milyar 247 milyon lira ödeneği serbest bırakan Şimşek'ten sonra dikkatler Çaykur Genel Müdürlüğünden Çay Destekleme paraları için verilecek tarihe çevrildi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize Mitingi tarihi yani 21 martta ödemelerin yapılması bekleniyor.

Bakanlıktan yapılan göre, Şimşek, mart ayı nakit programı çerçevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımsal destekleme bütçesinde yer alan toplam 1 milyar 247 milyon 300 bin liralık ödeneğin serbest bırakılmasına onay verdi.

Söz konusu ödenekle alan bazlı tarımsal destekler için 832 milyon lira, fark ödemesi destekleri için 380 milyon lira, hayvancılık destekleri için 5 milyon 300 bin lira, kırsal kalkınma destekleri için de 30 milyon lira ödeme yapılacak. Böylece toplamda 1 milyar 247 milyon 300 bin liralık tarımsal destek ödemesi yapılmış olacak.     

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI