ÇAYKUR TANITIM TIR'I SARIKAMIŞ YOLUNDA

Bütün Anadolu'yu ve bilhassa Türk tarihin en önemli milli ve manevi kutlama etkinlikleri için Türkiye'yi karış, karış gezen Çaykur tanıtım, reklam ve tadım tır'ı Rize'den yola çıktı. Her yıl olduğu gibi, bu yılda 02-04 Ocak 2015 tari

YÖREDEN HABER 31.12.2014 10:07:20 63 0
ÇAYKUR TANITIM TIR
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Çaykur YK Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü Sayın İmdat SÜTLÜOĞLU, 'Sarıkamış milletimiz ve binlerce şehidimiz  için bir hüzün destanıdır. Vatan uğrunda her olumsuz şartta kahramanca canını feda  edebilecek bir milletin hiç bir zaman unutulmayacak destanıdır. Benimde akrabalarımdan, dedelerimden, kahraman Mehmetçikler bu aziz vatan için, Allahuekber dağlarında donarak Sarıkamış şehitleri olarak tarihe geçtiler. Benimde bir kaç defa katıldığım Sarıkamış şehitlerini anma programları ve yürüyüşlerine, her yıl olduğu gibi  bu yılda ülkemizin dört bir tarafındaki milli ve manevi kutlamalar için tüm gün boyu tanıtım, tadım ve reklam tırımızdaki görevli personelimizi ve görevli gittiği şehrin bağlı olduğu Çaykur Bölge Müdürlüklerimiz ile ortaklaşa gerçekleştirilen çalışma organizasyonları sonucunda ikram edilen binlerce sıcak çay hizmetlerimizin akabinde, kurumumuza Türkiye'nin dört bir yanından şahsıma ve teşekkülümüzün bir çok birimlerine teşekkür, tebrik mesajları, mektuplar, mailler ve dualar gelmektir. Sosyal sorumluluğumuz çerçevesinde yaptığımız bu hizmetleri her geçen yıl yenileyerek ve çeşitlendirerek sadece yurt içinde değil, yurt dışında da artırarak devam ettireceğiz. Geçen yıl bu hizmetlerimizi Balkan ülkelerine kadar taşıdık. Oralardan bizlere yüzlerce duygu yüklü, tebrik, mektup ve mesajlar geliyor. Bu vesileyle bugün hiç birisi hayatta olmayan o büyük kahraman Sarıkamış şehit ve gazilerimize, Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. 'dedi.
            Bu yılkı  Sarıkamış şehitlerinin 100'ncı yıl anma etkinliklerin, Kars Valisi Sayın Günay Özdemir Başkanlığında, Sarıkamış Kaymakamı Sayın Muhammed Gürbüz'ün organizesinde gerçekleşecek olan kutlama programları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen,  Sarıkamış şehitleri adına yapılan tören alanında gerçekleşecek. 02 Ocak 2015 Cuma günü başlayacak Sarıkamış şehitlerini anma programı, Diyanet İşleri Başkanlığının organize edeceği ve TRT Diyanet TV'den canlı yayınlanacak olan, Sarıkamış şehitlerinin ruhuna Mevlidi şerif programı ile başlayacak. Sarıkamış Kazım Karabekir Camisinde gerçekleşecek olan mevlide katılan vatandaşlara Çaykur tanıtım tırından gün boyu sıcak çay ikramı yapılacak. Kars Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından  törene katılanlara ve Sarıkamış halkına mevlit şekeri ve aşure ikramı gerçekleştirilecek. Törenlere Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'da katılacaklar, Çaykur Erzurum Bölge Müdürü Zeki Sarıavcı başkanlığındaki, Çaykur Rize Pazarlama Daire Başkanlığı görevlileri ve Erzurum doğu Anadolu Çaykur Çay Bayileri birliği görevlileri, üç gün devam edecek olan,  Sarıkamış şehitlerini anma programına katılan binlerce kişiye kutlamalarının yapılacağı alanlarda tüm gün boyunca sıcak çay ikramını sürdürecek. Kızılay ise tören alanındaki kutlamalara katılan vatandaşlara yemek ikramında bulunacak.





Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı