ÇAYKUR İŞÇİSİ TEŞEKKÜLÜNE BİR KEZ DAHA SAHİP ÇIKTI

YÖREDEN HABER 12.11.2018 13:23:29 27 0
ÇAYKUR İŞÇİSİ TEŞEKKÜLÜNE BİR KEZ DAHA SAHİP ÇIKTI

RİZE-Çaykur Genel Müdürlük görevine tekrar atanan Ekrem Yüce’ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Hak İş Konfederasyonu ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanları, sendikalarına bağlı üyelerin Çaykur ürünlerinden satın almaları konusunda kolaylık gösterilmesi için Genel Müdür Ekrem Yüce ile görüştü.

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan beraberinde, Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet Şahin Öz, Gıda İş Genel Başkan Yardımcıları Tevfik Ali Hançeroğlu, Emin Sürücü, Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, Hizmet İş sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, Öz Gıda İş Sendikası Çaykur fabrika temsilcileri ile birlikte, Çaykur YK Başkanı ve Genel Müdürü Ekrem Yüce’ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaretle ilgili konuşan Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, sendika olarak ilk günden beri Çaykur’a sahip çıktıklarını ve bunun gereği neyse bugüne kadar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti. Mehmet Şahin yaptığı açıklamada; “Bugün hayırlı bir iş için Rize’deyiz. Genel Başkanımızla beraber Sayın Genel Müdürümüze hoş geldin ziyaretine bulunmak bugüne nasip oldu. Kendisine yine yeniden Rize’ye Çaykur’a hoş geldiniz diyoruz. Yaklaşık 10 senelik bir geçmişimiz var. Kendisinin Rize’ye gelişi daha eski. Rizeli oldu sayılır kendisi. Bu hem bir hoş geldiniz ziyareti oldu, hem de bu vesile ile Çaykur ve çayla ilgili olarak bundan sonra neler yapabiliriz, şu an içinde bulunduğumuz şartlar neler, sorunlarımız var mı bunları mütalaa ettik.

Biz daha önce Çaykur’la tüm işçi arkadaşlarımızın yılda 180 gün çalıştırılması için protokol imzalamıştık. Ama gelin gürün ki Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı 180 günün tamamlanmasında çok ciddi sıkıntılarla karşılaştık. Bunun giderilmesi noktasında biz konfederasyon olarak çok ciddi girişimlerde bulunduk. Bunların neticelendirilmesi noktasında Sayın Genel Müdürümüz de daha makama oturmadan elinden gelen bütün çabayı gösterdi ve neticenin alınmasında çok büyük payı var. Üyelerimiz adına kendisine teşekkür ediyorum.

İlk geldiğimiz gün şunu söylemiştik “birinci hedefimiz çaya sahip çıkmak” Çayımıza sahip çıkarsak; hep beraber işçiler olarak, sendika olarak, üretici olarak bir geleceğimiz olabilir. Çaya sahip çıkmak önce Çaykur’umuza sahip çıkmaktan geçiyor. Çayı gerçek ve asli geçim kaynağı olarak görmekten geçiyor.

Çaya sahip çıkmak için Çaykur’a sahip çıkmak lazım. Çaykur varsa çayımızın geleceği emin ellerde ve garanti altında demektir. Çaykur’a sahip çıkmak için de hepimiz Çaykur’u göz bebeğimiz gibi koruyacağız. Bütün arkadaşlarımdan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Çaykur’a sahip çıkmasını bekliyorum. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız.

Biz Öz Gıda İş sendikası olarak Gıda İş kolundan olduğumuz için şöyle bir sloganımız var. “Ürettiğimizi tüketiyoruz.” Sayın Genel Müdürümüze hayırlı olsun ziyareti vesilesi ile de bir ricada bulunduk. Dedik ki biz Öz Gıda İş Sendikası ve üye işçiler olarak 700 bine yakın Hak-İş’in bütün üyeleri olarak da bizim üyelerimize ürettiğimiz çayımızı uygun koşullarda satın alma, tüketme imkânı sağlayın. Bu konuda bize yardımcı olun dedim. Bu konuda kendileri hay hay seve seve dediler. Bunu da buradan arkadaşlara bir müjde olarak söyleyeyim. İnşallah kendi ürettiğimiz çayımızı da bütün Çaykur işçileri olarak yıllık ihtiyaçlarımıza uygun şartlarda temin edeceğiz.” dedi.

Hak İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan konfederasyon olarak üyelerinin ürettikleri ürünleri tüketme kararı aldıklarını ve bu anlamda üyelerinin Çaykur ürünlerini satıl alması noktasında kendilerine kolaylık gösteren Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’ye teşekkür ettiklerini belirtti. Genel Müdür Ekrem Yüce’nin tekrar göreve gelmesinden dolayı son derece mutlu olduklarını söyleyen Arslan: “Sayın Genel Müdürümüzü tebrik etmek, başarılar dilemek ve makamında ziyaret etmek için arkadaşlarımızla beraber geldik. Çaykur bizim için çok önemli. Hem konfederasyonumuz hem de sendikamız için Çaykur çok önemli, anlamlı bir kuruluş. Bir yönüyle Doğu Karadeniz’in ekonomik anlamda temel girdisi, öbür yönüyle de siyaset olarak da Türkiye’nin merkezi dediğimiz Rize’de bulunması ayrı bir özellik.

Hak İş’in en büyük sendikalarından Öz Gıda İş Sendikamızın en önemli iş yerlerinden olmasında ayrıca önemli. Bu önemli kuruluşta yetkili olmak, bu kuruluşun geleceğinde etkin roller üstlenmek bizler için ayrı bir gurur kaynağı. Çaykur’un geleceğinde, Çaykur’un yeniden inşasında, Çaykur’un her alanda gelişmesinde, büyümesinde ve istediğimiz hedeflere ulaşmasında bize hangi sorumluluklar düşmüş olursa olsun biz bu sorumlulukları yerine getirmeye çalışacağız.

Çaykur’un bir dünya markasına dönüştürülmesinde bize düşen bir sorumluluk varsa bununda en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. 700 bine yakın Hak İş üyesi aileleri ile beraber yaklaşık 3,5 milyon Hak İş ’cinin gönüllülerini de sayarsak biz 10 milyon bir Hak İş ailesiyiz. Bu büyük ailenin de kendi ürettiği ürünleri tüketmesini de teşvik ediyoruz, destekliyoruz. Bütün Hak İş ailesinin çaylarını Çaykur’dan almasını ve Çaykur çayını içmelerini bizde temenni ediyoruz teşvik ediyoruz. Çaykur’un kalitesini tartışmıyoruz zaten dünya kalitesinde bir ürünümüz var. Çaykur’un büyümesi, gelişmesi, güçlenmesi için üzerimize düşen sorumlulukları biz yerine getirmeye çalışıyoruz. Ekrem Beyle çalışmanın, Ekrem beyle birlikte bu mücadelede taraf olmanın gerçekten ayrıcalığını görüyorum. Hem sendikadaki arkadaşlarımız hem Genel Başkanımız, Öz Gıda İş Sendikamızın Başkanının hem bizlerin yakından şahit olduğu, Ekrem Beyin çalışanlara yönelik bakış açısını bildiğimiz için endişemiz, kuşkumuz yok.

Kamu kurumlarının artık tasfiye edilmesi, özelleştirilmesi değil yeniden ihya edilmesi, güçlendirilmesi konusunda Çaykur’un model olması gerekir. Bugüne kadar bunu başardık. Çaykur bir kamu kuruluşu olarak hem üreticileri ile hem tüketicileri ile çalışanları ile beraber bölgenin stratejik bir kamu kurumu olduğu konusunda genel bir mutabakatımız var. Ama esas olan bu kurumu geleceğe taşımaktır. Bu kurumu gelecekte daha güçlü, daha başarılı, daha etkili bir kurum haline getirme konusunda da çaba sarf etmeliyiz.

ÇAYKUR’a sahip çıkmak sözde değil bizzat uygulamalarla olmalı. Biz her yerde ÇAYKUR’un tabelasını, logosunu görmek istiyoruz. İnşallah bütün kuruluşlarımızda da konfederasyonumuza bağlı bütün sendikalarımızın da Genel Merkezleri başta olmak üzere bütün teşkilatların ürünlerimiz tüketilmesini arz ediyoruz. Bunu hep birlikte başarmak için çaba sarf edeceğiz.” dedi.

Allah’ın Çaykur gibi bir nimet nasip ettiğini ve Çaykur’u hep birlikte büyütmek için çalışacaklarını belirten Genel Müdürü Ekrem Yüce ; “Bugün bizim için önemli bir gün. Sayın Hak İş Konfederasyonunun Genel Başkanını Rize’de görmek Çaykur’da görmek önemli bizim için. Kendilerine bu ziyaret için teşekkür ediyorum. Sizinle çalışmak bir ayrıcalık. Hani güzel bir söz vardır bir yöneticinin başarılı olması için yanındaki yardımcılara, çalışanlara bakmak lazım. Eğer yardımcıları ve çalışanları gerçekten kaliteli ise yönetici başarılı olur. Değilse kendisini parçalarsa bir işe yaramaz. Onun için ben sizin gibi çalışma arkadaşlarıma sahip olduğum için Mevla ya nasip ettiği için şükrediyorum, hepinizi tebrik ediyorum. Biz hep birlikte Çaykur’la hep birlikte büyüyeceğiz, sen ben yok hep birlikte biz çaykurolacağız. Hep birlikte tekrar anlı şanlı günleri yaşayacağız inşallah. Bir ülkenin bir şehrin marka olabilmesi için ün ana temel noktasında popülaritesine ihtiyaç vardır. Bir ülke bir şehir ekonomisi ile marka olur, kültürü ile marka olur. Allah her şeyi vermiş, güzel bir ülke, güzel bir şehir nasip etmiş. Güzel bir kurum nasip etmiş, güzel bir çay nasip etmiş, güzel bir çaykur nasip

etmiş. Bu ülkenin başına Recep Tayyip Erdoğan’ı nasip etmiş. Böyle nimetler varken bize dur durak olabilir mi?

Onun için bütün engelleri aşmak mecburiyetindeyiz. Önümüze gelen bütün setleri yıkmak mecburiyetindeyiz. Bize set falan dayanmaz. Set yapanlar o setin altında kalacaklardır.

İşçi arkadaşlarımızın 180 gün çalıştırılması ile ilgili biliyorsunuz ben cuma günü başlayacaktım göreve pazartesiye ertelendi. 1500 adam/ay/gün ne zaman imzalandı? Pazar günü imzalandı. Bununla ilgili Hayati Yazıcı Bakanımızın büyük katkısı oldu. Kendisine çaykur ailesi olarak teşekkür ediyorum. Tarım Bakanımızın büyük gayreti ve desteği oldu. Maliye Bakan Yardımcımız Nureddin Nebati Beyin büyük desteği oldu. Berat Albayrak Bakanımızda ayrıntıları dinledikten sonra bu bir haktır ve verilmelidir noktasında destek oldular. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.

Bilinen şeyleri tekrar etmek istemiyorum ama ürettiğimiz ürünlere sahip çıkalım. Ürettiğimiz ürünleri daha çok nasıl yayabiliriz, nasıl daha çok alabiliriz, nasıl fedakârlık yapabiliriz, nasıl biz bununla ilgili sadece üreten değil pazarlama konusunda da tüketici konusunda da nasıl katkı sağlayabiliriz özel hobimiz olsun. Bu konuda Sayın Konfederasyon Başkanımızı aynı zamanda Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanımız, Genel Başkan Yardımcımız, Yönetim Kurulu Şube Başkanlarımızın ve Fabrika Temsilcilerimizin gayretlerinin olduklarını biliyorum. Onun için de onları tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum.” dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI