Çaykur ile Gürcistan iş birliği yapacak

Genel Müdür İmdat SÜTLÜOĞLU, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanları ve Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Müdürlüğü personellerinden oluşan bir heyetle Gürcistan’da incelemelerde bulundular.

YÖREDEN HABER 25.03.2014 17:02:50 12 0
Çaykur ile Gürcistan iş birliği yapacak
ÇAYKUR, ekonomik ömrünü tamamlamış Çaylıkların yenilenmesi projesi kapsamında sürdürdüğü verimli çay tiplerinin yetiştirilmesi ve çayın çeşitlendirilmesi kapsamında farklı projelerle ilgili araştırmalarına kendi bünyesinde bulunan Çay Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü laboratuarlarında devam ederken aynı zamanda dünyada bu konuda çalışma yapan diğer ülkelerdeki araştırma enstitüleri ile de işbirliğine giderek karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuyor.

Bu kapsamda Gürcistan’a teknik inceleme gezisi düzenleyen ÇAYKUR heyeti; burada Gürcistan Çay Enstitüsüne bağlı Kobuleti, Kutaisi ve Khoni bölgelerindeki instant çay, granül çay ile yeşil çay tesislerinde incelemeler yaptı.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanları ve Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Müdürlüğü personellerinden oluşan bir heyetle Gürcistan’da incelemelerde bulundular.

Genel Müdür İmdat SÜTLÜOĞLU Gürcistan Çay Araştırma Enstitüsü ile işbirliği yapma kararı aldıklarını belirterek; “Gürcistan Çay Araştırma Enstitüsü ile işbirliği yaparak karşılıklı olarak ortak çalışma prensip kararı aldık.

Bu kapsamda gelişimini tamamlamış verimli çay tiplerini inceledik. Şu anda Gürcistan’da halen 14 tür ve bunların her birinin 10 alt türü mevcut. Yapacağımız çalışmalarla bize en uygun olan tipleri belirleyeceğiz.

Ayrıca instant çay, yeşil çay ve siyah çay ile ilgili karşılıklı teknoloji ve bilgi alışverişinde bulunacağız.”
Dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI