Çaykur'dan Üreticilere " acele etmeyiniz"

ÇAYKUR ,“Değerli üreticilerimiz; Bugün itibariyle ikinci sürgün döneminde 120 bin ton yaş çay alımı yapılmıştır. Malumlarınız üzere ikinci sürgün dönemine 50 kg kontenjan üst sınırıyla başlamamız tepki toplamıştı, ancak al?

YÖREDEN HABER 25.07.2020 10:06:59 18 0
Çaykur

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 2. Sürgün yaş çay alımlarının devam ettiğini, Kurban Bayramı Arifesi ve bayram boyunca yaş çay alımlarının devam edeceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Değerli üreticilerimiz; Bugün itibariyle ikinci sürgün döneminde 120 bin ton yaş çay alımı yapılmıştır. Malumlarınız üzere ikinci sürgün dönemine 50 kg kontenjan üst sınırıyla başlamamız tepki toplamıştı, ancak alımların hemen başında kontenjan uygulamadaki esas maksadımız; kaliteli çay alabilmek ve üreticimizin birbirinden farklı çay satmasını engellemek istememizden dolayı alınmış bir karardı. Şayet sürgün başında tamamen serbest alım yapılmış olsaydı, birçok üreticimiz doğrudan 15 kg ile çaya başlamış olacaklardı.
Bildiğiniz gibi çayın gelişimi kademeli olarak geldiği için halen tazeliğini korumaktadır. Üreticilerimizin acele etmeden, günlük verilen kontenjan miktarları kadar çay satmalarını rica etmekteyiz. Taahhüt ettiğimiz kota miktarı kadar çay alacağımızı defaten bildirdik ve aynı taahhütlümüzü yine tekrarlıyoruz. Planlamalarımıza göre kontenjan üst sınırı bir iki gün içerisinde 20 kg ve üzerine çıkacaktır. Üreticilerimiz acele etmesinler, arife günü dâhil bayram boyunca çay alımlarına devam edilecektir.
Bütün üretici ve çalışanlarımızın şimdiden Kurban Bayramlarını tebrik eder; bayramın ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ederiz.”


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı