ÇAYKUR'DAN REKOR YAŞ ÇAY ALIMI 302 BİN TON

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 17 Mayıs’ta başlayan yaş çay alımları 1.sürgün hasadında üreticilerinden bugüne kadar 302 bin ton çay mubayaası yaparak yaş çay alımlarında yeni bir rekoru hayata geçirmiş oldu.

YÖREDEN HABER 22.06.2021 09:40:51 23 0
ÇAYKUR

Çaykur sonuna gelinen 1.sürgün yaş çay alımlarında bir kısım fabrikalarında yaş çay mubayaası tamamlanmış olundu. Çaykur, bu fabrikalarımız Artvin Kemalpaşa, Giresun Tirebolu, Trabzon Sürmene, Rize Zihniderin ve Rize Cumhuriyet çay fabrikalarımızdan oluşmaktadır. Diğer fabrikalarımızın tümünde yaş çay mubayaa alımlarımız kısmen devam etmektedir denildi.

Çaykur, yaş çay tarımı yapılan, Rize, Trabzon, Artvin Giresun illerinde bulunan 47 işletmesinde 1.sürgün yaş çay kampanyası alımlarında ilk kez günlük kapasitenin çok üzerinde 11.000 tonu aşan bir kapasiteyi hayata geçirmiş olduk. Bugün itibariyle 1.sürgün arasında bir kısım üreticilerimizden 35 kilogram beyaz çay alımını gerçekleştirmiş olduk. Çay hasadı bugün itibariyle belirlenen limitler doğrultusunda sorunsuz, huzurlu bir ortamda devam etmektedir. Çaykur; 2021 yılı 1.sürgün yaş çay hasadında 34 gün geride kalmıştır. Üreticilerimizden şu anda dekar olarak günlük kontenjanımız 45 kilogram olarak devam etmektedir. Bilinmeli ki ÇAYKUR; her zaman olduğu gibi bugünde her zaman üreticilerimizin yanındadır; önümüze gelen her mesele ve karar süreci, üreticilerimizden yana değerlendirilmektedir. Tüm üreticilerimizle, sağlık, huzur ve kolaylıklar içinde 2. sürgün yaş çay kampanyasında 1. Sürgün gibi bereketli olmasını diliyoruz denildi.

Haber: Bayram Ali Kavalcı


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı