Çaykur bisküvi işine girecek

Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu, 2015'te Serendem adıyla çay evleri açacaklarını belirterek, 'Bir zincir oluşturacağız. Burada bisküvi, çikolata ve dondurma da olacak. Önce ürettireceğiz, 2016'dan sonra kendimiz fabrika kurabiliriz' dedi

YÖREDEN HABER 21.12.2014 13:10:56 384 0
Çaykur bisküvi işine girecek
Çaykur'a özel sektör mantığı getiren genel müdür İmdat Sütlüoğlu, bölgede 260 bin, dolaylı olarak 1 milyon kişinin çaydan ekmek yediğini belirtti. 2015'te yeni bir paketleme tesisi açacaklarını kaydeden Sütlüoğlu, 'Dünyanın en kapasiteli, en akıllı, en çevreci fabrikası olacak. Çayda dünyanın en büyüğü olacak. Günde 1.000 ton kuru çay paketleyebilecek. 5.5 yılda kendi yatırımını amorti edecek. 220 milyon TL'lik bir yatırım olacak' dedi. Fabrikanın yanında alışveriş merkezleri, tadım salonları ve mini fabrikaların olacağı bir çay şehri kuracaklarını vurgulayan Sütlüoğlu, yeni fabrikada 600 civarında işçi çalışacağını kaydetti. Rusya Kuzey Osetya'da bir paketleme tesisi için de çalışma başlattıklarını hatırlatan Sütlüoğlu, henüz yatırım aşamasına gelmediklerini, görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

SERENDEM AÇIYOR
2015'te Serendem adıyla çay evleri kuracaklarını söyleyen Sütlüoğlu, şöyle konuştu: 'İlki Bağdat Caddesi'nde açılacak. Franschising vereceğiz. Güzel çay içeceğiniz bir yer olacak. 2015'te çay evleri sayısı 50-60'a ulaşır. Zincir halinde dünyaya da açmayı düşünüyoruz. Çay esaslı yiyecekler de olacak. O da bizim yeni açılımımızın ilk adımı… Yeşil çaylı bisküvi, çikolata ve dondurma gibi… Başta ürettireceğiz ama ileride kendi fabrikalarımızı kurmayı planlıyoruz. Belki 2016'dan sonra olabilir.' 3.5 yılda bin ton kapasite artırımı yaptıklarını söyleyen Sütlüoğlu, 'Bu yıl 8 bin tona ulaşacağız. Ayrıca 3 yeni fabrikayı yatırım programına koyduk. Bunlar birkaç yıla hayata geçince kapasitemiz 9 bin tona çıkacak' dedi.
sabah gazetesi 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI