ÇAYKUR, BİRİNCİ SÜRGÜN HUZURLU BİR ORTAMDA MAKSİMUM SEVİYEDE TAMAMLADI

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan basın bülteninde, birinci sürgün yaş çay kampanyasının oldukça huzurlu bir ortamda ramazan bayramı günlerinde dahil yaş çay alımı yapılarak, maksimum seviyede başarılı bir

YÖREDEN HABER 22.06.2020 19:52:11 24 0
ÇAYKUR, BİRİNCİ SÜRGÜN HUZURLU BİR ORTAMDA MAKSİMUM SEVİYEDE TAMAMLADI

Haber: Bayram Ali Kavalcı

19 Mayısta başladığımız ve bugün itibariyle tamamladığımız birinci sürgün döneminde toplam 245 bin ton çay alımı yapılmıştır. Sürgün boyunca fabrikalarımızın tamamında işleme kapasitesinin üzerine çıkılarak ve bayram günlerinde de alım yapılarak maksimum seviyelerde üretim gerçekleştirilmiştir.

Bilindiği üzere pandemi sürecinde başlayan kampanya dönemine, özellikle üreticilerimiz nezdinde bir takım endişe ve tedirginlikler içerisinde girilmiş olsa da hamdolsun aldığımız tedbirler ve yapılan planlamalarla, müstahsillerimizin sabır ve uyumları neticesinde rahat ve huzurlu bir çay alım süreci yaşanmıştır. Dolayısıyla olağan dışı şartlar altında yaşanılan bu sürece, fedakâr ve anlayışlı yaklaşımlarıyla olumlu katkıda bulunan başta üretici ve çalışanlarımıza husussan teşekkür ederiz.

“Her sıkıntının arkasında birçok hayır ve hikmet vardır” sözünde olduğu gibi, KOVİD-19 koronavirüs salgın hastalık sürecinin olumlu neticelerinden bir tanesi, üreticilerimizin aile tarımına tekrar dönerek kendi çaylarını toplamaları olmuştur. Yerli veya yabancı işçilere verilecek milyonlarca para heba edilmediği için bölge ve aile içerisinde kalan, etkileri sonra daha iyi anlaşılacak ekonomik katkılar sağlanmıştır.

Yine diğer bir olumlu neticesi de; çaylıklarımızın gözle görünür düzeldiği ve neticesinde ise çaylarımızda toplama hatalarının azalması şeklinde olmuştur. Bunun devam ettirilmesi halinde zaman içerisinde çay bahçelerinin iyileşerek verim artışları yaşanacağı ve çay kalitesinin artacağı kanaatindeyiz. Unutmayalım ki; hiçbir el veya yabancı işçi gerçek üreticinin, kendi alın terinin ve emeğinin yerini tutamaz. Temennimiz “yeni normal” döneme uygun sergilenen kendi çayını kendi toplama çabasının, bu samimiyetin sadece bu sürgün dönemiyle kalmayıp bundan sonraki sürgünlerde ve yıllarda da devam ettirilerek uygulamanın süreklilik kazanmasıdır. Bu vesileyle bütün üreticilerimize bereketli, bol kazançlı ve huzurlu günler dileriz, şeklinde açıklandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı