Çayeli'nden Beyoğlu'na

Grand Haliç Hotel de sabah kahvaltısında öğrencilerle buluşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul'dan Rize'ye uzanan bir sohbet gerçekleştirdi

YÖREDEN HABER 13.11.2014 07:49:10 128 0
Çayeli
Gençlerin sorularına samimiyetle cevap veren Başkan Demircan, anlattıklarıyla öğrencilere küçük İstanbul turu yaşattı.

Beyoğlu Belediyesi, Rize Çayeli Vakfının organizasyonu ile Çayeli'nde İstanbul'a giden 45 başarılı öğrenciye İstanbul ve Beyoğlu'nun tarihi mekânlarını gezdirdi. Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarayı, İstanbul Boğaz Turu ve Boğaziçi Üniversitesi gibi birçok tarihi mekânı ziyaret eden öğrenciler, son gün Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile bir araya geldiler.Grand Haliç Hotel'de gençlerle buluşan Başkan Demircan, Öğrenciler ile tek tek ilgilenerek İstanbul ve Beyoğlu'nun tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgiler verdi.

MERAK EDİLEN PROJE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Öğrencilerin soru yağmuruna tuttuğu Başkan Ahmet Misbah Demircan, öğrencilerden birinin en çok hoşunuza giden projeniz hangisi sorusuna, Kentsel Dönüşüm Projelerinin tamamı cevabını verdi. İstanbul'un birçok yerinde olduğu gibi, Beyoğlu'n dada çarpık yapılaşmanın olduğunu ifade eden Başkan Demircan, kentsel dönüşüm projeleri ile mahallelere, sosyal donatı alanları, okullar, camiler ve otoparkların olduğu, eski mahalle kültürünün yeniden canlandırılacağı, mahallelere yeni kimlikler kazandırılarak sağlıklı ve kaliteli yaşam alanlarına dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

BAŞKAN DEMİRCAN'DAN İNTERNETİ KONTOLLÜ KULLANIN NASİHATİ

Sosyal medya konusunun da gündeme geldiği sohbette, bir öğrencinin 'Facebook kullanımı boş zaman kaybı. İnsanın elini kolunu bağlıyor. Bu yüzden kullanma gereği duymuyorum.' demesi üzerine, Başkan Demircan, kendisinin sosyal medya araçlarını söyleyerek, 'Kontrolsüzce kullanılan İnternet tabi ki de zamanımızı çalacaktır. Ama dengeli bir şekilde kullanıldı mı dünyadan haberdar olunur.İnternet kullanımının artık çağın gerekliliği haline geldi.Bizlerde bunlara ayak uydurmalıyız.' dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, başarılı öğrencilere İstanbul'u görme konusunda İkonik yerleri görmelerini tavsiye etti. Ayrıca Başkan Demircan öğrencilere Marmaray Metro hattını kullanmalarını önererek, yeni bir deneyim kazanmalarını istedi. Kahvaltı sonrası öğrencilere Beyoğlu'nun ikonik minyatürlerinin olduğu tabloları hediye edildi. 
53RİZE 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı