ÇAYDOSK ŞEHİTLER İÇİN ZIRVE TIRMANIŞI

Çayeli Doğa sporları kulübü (Çaydosk) 30.08.2014 cumartesi günü saat 08.00’da Çayeli’nden hareket ederek araçlarla Kavrun yaylasına ulaştılar.

YÖREDEN HABER 5.09.2014 13:36:46 18 0
ÇAYDOSK ŞEHİTLER İÇİN ZIRVE TIRMANIŞI
Ardından ekip 3 saatlik bir mesafe kat ederek kamp yapacağı Mezovit’e saat 15.00’da (öküz yatağı) ulaşarak geceyi çadırda geçirdiler. 31.08.2014 Pazar günü saat 05.00’da Kuzey bölgesinden zorlu bir tırmanış ile 3937 m. Rakımlı Kaçkar zirveye ulaştılar.

Zirvede faaliyetin anlamına yakışır bir şekilde ekip, ülkemizin birlik ve bütünlüğü adına şehit düşenleri, ayrıca dağlarda kaybettiğimiz dağcıları anarak, zirvedeki deforme olan Türk bayrağını değişti.

Aynı gün saat 15.00’da kampa dönen ekip 1 saatlik dinlenmenin ardından Yukarı Kavruna orada tulum ve türkülerle hoşça vakit geçirerek, oradan Çayeli’ne hareket etti. Çaydosk genel sekreteri Adem köse Çaydosk adına; Tüm katılımcılara teşekkür ederek, 30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya koyulması bakımından da büyük anlam ifade etmektedir. İnsanlar öteden beri bir ihtiyaçtan veya meraktan ötürü dağları aşmışlardır, ama hep en kolay yollardan geçerek. Oysa, dağcılık sporunda insan, dorukları yenmek için türlü güçlüklere göğüs gerer.” şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI