Çay Fabrikası kurmak için Pazar’da görüşmeye geldiler.

Çay Fabrikası kurmak için Pazar’da görüşmeye geldiler.

YÖREDEN HABER 27.07.2018 10:10:24 112 0
Çay Fabrikası kurmak için Pazar’da görüşmeye geldiler.

PAZAR-LYRA Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Mussulli ile ortağı Uluslararası Finans uzmanı Dr.Ahmed Samer Alosh, Pazarlı İş adamı Şenol Şen’in daveti üzerine Pazar ilçesine gelerek S.S. 53-8 Pazar Tarımsal Kooperatifi Başkanı Hikmet Hatırnaz ile ortak Proje üzerinde görüşme yaptılar.

Rize’ye ilk kez geldiğini söyleyen Holding sahibi Başkan Muhammed Mussulli “İstanbul’dan Şenol bey tarafından davet edildik. Kooperatif ile birlikte ortak yatırım yapmayı planlıyoruz. Buraya gelişimizin sebebi mevcut Çay sektörünü incelemek, bu sektörde yapılabilecek projeler, işletmeler, Gıda Sanayisi ve başka konularda yatırım yapmaktır. Çay sektörünü Yurt dışına taşıyabilirsek kooperatif ile işbirliği ve ortaklık yaparak, başka bir işletme kurarak onu dünya platformuna taşıyabilirsek bu sektörü ne mutlu bize. Ortağım yurt dışı araştırmalarını yapacak ve bize bu konuda neler yapabileceğimizi önerecektir” dedi.

Şenol Şen “ İş adamı arkadaşlarımızı Rize Pazar Çaycılar Kooperatifine davet ettik. Amacımız Pazar halkına Çay Fabrikası kazandırmaktır” dedi.

Başkan Hikmet Hatırnaz “ Bu arkadaşlarımız bizim davetimiz üzerine buraya geldiler. Kooperatif olarak ortak bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Amacımız ticari değil, üretim amacıdır. Bölgemizde üretime dönük ne kadar akıllı yatırımlar yapılırsa o kadar kazançlı oluruz. Sağ olsunlar davetimize icabet ettiler. Biz altyapımızı, projelerimizi bu arkadaşlarımıza iletiyoruz. İleride daha detaylı konuşup, daha büyük rakamlar taşıyan yatırımlar planlıyoruz. Burada karşılıklı çıkarlar söz konusudur. Herkes bu yatırımdan nemalansın. Menfaatleri paylaşalım, hiç kimse mağdur olmasın. Eğer buraya bir yatırım için geliyorsalar mutlaka bununda karşılığını almaları gerekir. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI