Çanakkale Şehitlerinde göz yaşlarını tutamadılar

Aslan 'Son sahnede Kınalı Mehmet'in şehadetinin tebliğ edildiği sahnede benim göz pınarlarım yerinde durmadı. Bu sahneyi ben birkaç defa yaşadım' dedi.

YÖREDEN HABER 24.03.2016 21:26:00 110 0
Çanakkale Şehitlerinde göz yaşlarını tutamadılar
Pazar Kaçkar Sağlık Kolejince hazırlanan 18 Mart Şehitleri Anma Günü programı Pazar Suada otel de düzenlendi.

Programa Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet BÜYÜK, Okul Kurucu Müdürü Hakkı ALPTEKİN, Okul Müdürü Eray ALPTEKİN, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okulun Kurucu Müdürü Hakkı ALPTEKİN tarafından açılış konuşması yapıldı. Ardından Kaçkar Sağlık Koleji öğrencileri tarafından sunulan tiyatro gösterisi ve şiirler izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Kaymakam Selçuk ASLAN konuşmasında;' Çok değerli hanımefendiler, değerli beyefendiler, sevgili gençler 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin, o şanlı zaferin yıldönümü meclisimiz tarafından da şehitlerimizi anma günü olarak ilan edilmiştir.

İlçemiz Kaçkar Sağlık Koleji 3 yıldır şehitler gününde şehitlerimizin kahramanlıklarını, bizlere bıraktıkları mirası idrak edebileceğimiz bir içerikte, bu anlamda içi dolu dolu bir programla karşımıza çıkmaktadır'dedi.

Aslan 'Ben emek veren gençlerimizi, öğretmenlerimizi tüm kalbimle tebrik etmek istiyorum'diyerek.

 Sözlerine 'Çok parçalı ve de araya koydukları şiirlerle anlamlı bir bütünü oluşturan bir temsil sundular.

 Son sahnede Kınalı Mehmetin şahadetinin tebliğ edildiği sahnede benim gözpınarlarım yerinde durmadı. Bu sahneyi ben birkaç defa yaşadım.

Meslek yaşamımda birkaç defa ellerinden öptüğümüz şehit analarına evlatlarının bu vatan için, bu toprak için bize ait değerlerin hepsini bu coğrafyada bizce yaşayabilmek uğruna, kanını kutsal vatan toprağına akıttığını tebliğ etmek mükellefiyetinde kaldım.

 Buradan yaptığım empatiyle gözpınarlarım yerinde durmadı.
 Son dönemde hemen her gün asker, polis kahramanlarımızı bir bir toprağa verdiğimize şahit oluyoruz. Devletin varlık nedeni vatandaşlarını yaşatmaktır.
 Devletin varlık nedeni vatandaşlarının huzurunu sağlayabilmektir. Annelerin, babaların evlatlarının büyüdüğünü görebilmesini temin etmektir.
 Ama zaman zaman bu görevi ifa ederken istisna haller ortaya çıkabilmektedir. Zihinleri şer güçlerce iğfal edilmiş, akıllarını kaybetmiş, kardeşimiz dediğimiz belli insanlar ekmek yediği bu topraklara ihanet içerisinde olabilmekte. Zihni dumura uğramış belli insanlar maalesef kendi hayatlarıyla beraber bizlerinde güllerini soldurabilmektedir' diyerek devam etti.
 Aslan 'Bize ait olanı elimizde tutabilmek için görev düştüğünde tüm Türk gençliğinin kızı erkeği fark etmeksizin hazır ve zinde olduğunu gördüm ben bu temsilde. İnşallah yavrularımız böyle bir görev ifa etmek durumunda kalmaz ama mecburiyet karşısında;
 1915 te olduğu gibi, 1921 de Büyük Taarruz’da olduğu gibi, bugün kahraman gençlerimizin ağabeyleri, kardeşleri, kahramanlarımızın yazdığı destan gibi Türk milleti mecbur kalırsa bu destanı kendi kanını mürekkep yapar, tekrar ve tekrar yazar.
 Ben tüm şehitlerimize rahmet diliyorum, gençlerimizin hepsinin alınlarından öpüyorum. Gerçekten bizi farklı duygulara götürdüler. Emek veren öğretmenlerimizi tebrik etmek istiyorum, saygılarımı sunuyorum' diyerek sözlerini tamamladı. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı