Çamlıhemşin'de Çam'lar neden kuruyor

Yetkililer, bu tehlike için harekete geçmeli...

YÖREDEN HABER 4.07.2014 15:43:43 41 1
Çamlıhemşin
Fotoğraflar; Dr.Köksal TİKBAŞ

Çamlıhemşin’de şehrin güney yamacında bulunan ağaçlık alanda pek çok çok ağacın, özellikle çam ağaçlarının kuruduğu tespit edildi.

Çamlıhemşin’de ve Çat havzasına çıkışta,Goluna,Mollaveyis,ve Kale yaylasında bulunan ormanlık bölge içinden çıplak gözle de görülen kuru ağaçların sayısının gün geçtikçe artması halkı endişelendiriyor.

Çamlıhemşin'i geçtikten sonra Yaylalara çıkana kadar yamaçlarda yer alan ve ormanlık alanlar ile mesir için kullanılan bölgeler arasında kalan alanda çok sayıda kurumuş ağaç bulunuyor.

Kuruma nedeninin ne olduğunu bilmeyen vatandaşlar; “Bir an önce bu kurumanın nedeninin tespit edilmesi ve eğer kuruma bir hastalıktan meydana geliyorsa bu hastalığın önüne geçilmesi gerekir. Eğer hastalıktan değilse yine kuruma nedenini ilgililerin tespit ederek, geri kalan ağaçların kurumasının engellenmesi,özellikle neslinin tükenmesinden endişe ettiğimiz Çam ağaçlarına ilgililerin bir an önce müdahale etmesi gerekir.” dediler

Adı geçen bölgede yüzlerce ağacın kurumuş olduğunu çıplak gözle sayarak tespit etmek de mümkün olmaktadır.

İlgililerden isteğimiz; bu kurumuş ağaçların kuruma nedenlerini bir an önce tespit ettirmeleri ve kuruyan hastalıklı ağaçların da ormandan bir an önce temizlenmesi ve kurumanın diğer ağaç ve bölgelere sirayet etmeden engellenmesidir.
 

Anahtar Kelimeler:
şerafettın bayram oğlu
17.08.2014 21:32:12
çam ağaclarının kuruma sebeplerınden başlıca gelen şu bızım elımızdekı telefonların verıcılerı (baz istasyonlari) benim duşuncem bu fikri olan yazsin ve ayrica bunca yildir yayylaya gidiyorum bu seneye kadar çimşir ağaclarinin kurumasini gordum bil hassa çimşirlik adiyla andiğimiz goluna meydan yoresindeki tum çimşirlikler kuruma tehlikesi geciriyor saygilar

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI