Çamlıhemşin Belediye Başkanı başıboş köpekler için neler dedi

Çamlıhemşin Belediye Başkanı başıboş köpekler için neler dedi

YÖREDEN HABER 22.02.2018 14:05:59 165 0
Çamlıhemşin Belediye Başkanı başıboş köpekler için neler dedi

Kaçkar53.com

Çamlıhemşin Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Su Ürünleri Avcılığı, Kaçak Avlanma ve Arıcılık toplantısında Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu bölge için çok önemli olan “Başıboş Köpekler” sorununu dile getirdi.

Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu “İlçe sağlık müdürlüğünden başıboş hayvanlarla ilgili izlememiz gereken yol ile ilgili yazı aldık. Bu iş tamamen Belediyelerin üzerine kalmış durumdadır. Onların bakımı için neler yapılması gerekir derken bu sefer bu işle ilgili bir rant oluştu. Vatandaş diğer belediyelerden 700 bin tl ye topluyor ve getirip Çamlıhemşin’e bırakıyor. Yani burası çıkmaz sokak ya. Duyum alıyorum ki diğer belediyelerde de aynıları yapılıyormuş. Ondan sonra da bize 700 bin ver götüreyim diyor. Böyle bir durumla da karşı karşıyayız. Bu konuda il düzeyinde mi, yoksa biz Orman şefliğiyle mi ortak çalışma yapmamız gerekir konusunu masaya yatırmamız lazımdır. Bu hayvanların ıslah edilmesi lazımdır. Hayvanlara da yazık oluyor. Köşe bucaklarda bir sürü doğumlar yapıyor. Biz her türlü yardımı yapıyoruz. Hayvanları itlafa zaten karşıyız. Ve yaptırmayız. Günahtır zaten. Bu konuda İl düzeyinde İl Tarım, Orman, millî Parklar ve bizler ortak çalışmalar yapmalıyız. Hatta bölgede Kaymakamlar, Belediye başkanları birlikte çalışmalıyız. Bizim gibi birçok belediyede veteriner hekim de yok ve o yüzden İl Tarım, İlçe Tarım, Özel İdare gibi kuruluşlar da aktif çalışmaya bizimle devam etmelidir” dedi.

Daha sona Orman İşletme şefi ve Kaymakam Daştan bu konuda neler yapılması gerektiğini istişareler yaparak karar vermeliyiz dediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI