Çakır 'Aile toplumun çekirdeğidir'

Aile Haftası kutlamaları kapsamında Rize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Tarafından düzenlenen kahvaltı programına Vali Nurullah Çakır, Şehit Aileleri ve hafta nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin aile

YÖREDEN HABER 22.05.2014 10:19:31 8 0
Çakır
Vali Nurullah Çakır, programda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

 Toplum için en önemli değerlerin başında aile gelmektedir. Devletimiz aile kurumunu güçlendirme adına önemli ve kapsamlı çalışmalar içindedir.

Bizim kültürümüzde aile, derin ve kuşatıcı bir kurum olarak toplum hayatının temelini oluşturmaktadır. Sosyal bir varlık olan insan için toplumsal hayat ne kadar önemli ve gerekli ise bir toplum için de o toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumu o kadar hayati öneme sahiptir.

Çocuğun sosyalleşme sürecinde büyük öneme sahip, toplumun temel taşını oluşturan ailenin korunması için, toplum ve aile içindeki tüm bireylerin bu konuda üzerine düşen görevleri özveri ile gerçekleştirilmesi temennimizdir.
Sosyal devlet gereği yapılması gereken her türlü hizmetle ilgili bütün birimlerimiz sizlerin emrinde olmaya devam edecektir.
Aile toplumun çekirdeğini oluşturduğu için varlığı ve önemi tartışılamaz. Çocuğun ve gencin eğitiminde, sosyalleşmesinde, duygusal gelişiminde anne ve babanın öncelikli rolleri bulunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle binlerce yıldır milletimizin gücünün ana kaynağı olan aile yapımızın, ilimizin ve ülkemizin mutluluğu açısından devamlılığını diler, tüm hemşehrilerimizin Aile Haftası'nı kutlarım açıklamasında bulundu.

Vali Nurullah Çakır, Soma’da meydana gelen üzücü hadise dolayısıyla bütün milletimizin başı sağ olsun. Hayatını kaybeden işçilerimize bir kez daha Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralananlara acil şifalar diliyorum inşallah en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar. Temennimiz odur ki böyle bir üzüntü verici hadiseler tekrar yaşanmaz dedi.

Aile Haftası etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Vali Çakır tarafından verildi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı