Bulutların Ülkesi Hemşin’de GÖLET Karla Kaplandı

Bulutların Ülkesi Hemşin’de GÖLET Karla Kaplandı

YÖREDEN HABER 24.01.2020 16:07:04 50 0
Bulutların Ülkesi Hemşin’de GÖLET Karla Kaplandı

Rize’de tepelerin arasında kaldığı için ‘Bulutların Ülkesi” diye adlandırılan Hemşin’de bulunan ve yaz aylarında “GÖLET FESTİVALI” ile ilgi ve alaka gören GÖLET Kar yağışı sonrasında tamamen buzla kaplandı.

Hemşin ilçesi Rize'nin eski yerleşim birimlerinden olup, Rize'nin yeni ilçelerinden biridir. Denizden 18 km içerde, ulaşım yönünden kendisine en yakın konumda olan Pazar ilçesine 18, Rize iline 56 km mesafededir.

İlçenin yüzölçümü 176 kilometrekaredir. Nüfusu 2212 dir. Doğusunda Çamlıhemşin, kuzeyinde Pazar, batısında Çayeli ilçeleri, güneyinde de Çamlıhemşin sınırları içerisinde kalan Kito Yaylası ile Kaçkar dağları yer almaktadır.

Hemşin ilçesi Ceğalver tepesinin eteğinde kurulmuştur.

GÖLET BUZ TUTTU

Geldim geliyorum diyerek Rize’de dün gece başlayan Kar Yağışı tüm il ilçelere bağlı mahalle ve köyleri etkisi altına aldı. Kısmen kapalı bulunan yollar ise Köy Hizmetleri ve Belediye ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla açık tutuluyor. Bölgede Şu ana kadar olumsuz hiçbir olay meydana gelmedi.

Hemşin Gölet’i Kar nedeniyle buzla kaplandı. Güzel bir görünüm hakim oldu. Vatandaşlar uzun süre Kar yağmadı. Şimdi ise her taraf Karla doldu. Gölette ilk kez KAR gördü. Bu Gölet Buz tutar mı derseniz hava şartlarına göre tutar ve bizde göl üzerinde gezerek Çay yudumlarız. Belki de Kar yağışları önümüzdeki senelerde devam eder göl de buz tutarsa Gölette bu kez Kayak Festivali düzenleriz dediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI