Bulgar ve Makedon heyeti, Kaymakam Terzi’yi ziyaret ettiler

Bulgar ve Makedon heyeti, Kaymakam Terzi’yi ziyaret ettiler

YÖREDEN HABER 8.06.2021 09:39:34 51 0
Bulgar ve Makedon heyeti, Kaymakam Terzi’yi ziyaret ettiler

PAZAR-3. Karma Ortaklıklar projesinin konusu “Eğitim de Avrupa Kültürel Mirasımız”. Amaç Türkiye’yi ve bu yöreyi her yönden tanıtmak için Rize - Pazar Fen Lisesinin Erasmus Projesi kapsamında yaptığı 3. projenin ilk toplantısı Pazar Fen Lisesin de yapıldı.

Toplantının ardından İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi’yi makamında ziyaret ettiler.

Proje ile ilgili İlçe kaymakamı Ayhan Terzi’ye bilgiler veren heyet yaptığı açıklamalarda, “İlçemiz Fen Lisesi’nin de katılmış olduğu European Cultural Heritage in Education (Eğitimde Avrupa Kültürel Mirası) ve Standart Karma Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA201) projesi kapsamında Bulgaristan ve Kuzey Makedonya ile ortak proje yürütülmektedir. Proje de Kültürel farklılıkları anlatmak, katılımcılar arasında kültürlerarası diyalog oluşturmak, katılımcılara yeni gelişmeler üretmelerine, kendi ülkelerinin kültürlerini tanıtmalarına, diğer ülkelerin kültürleri ile karşılaştırma yapmalarına yardımcı olmak, gençlerin ve öğrencilerin duygusal zekalarının gelişimine, etkili iletişim kurmalarına, işbirlikçi ve yaratıcı yeteneklerinin gelişmesine yardımcı olmak, farklı kültürlere ve farklı kimliklere ait insanların bir arada yaşayabilme bilinci kazandırmak, Avrupa eğitim sistemini tanıtmak, fikir alışverişinde bulunmak, eğitimde işbirliği yapmak için fikir birliğine varmak, müfredatta dil eğitimi ve kültürel konulara iyileştirici yeni yaklaşımlarda bulunmak da hedeflenmektedir ” Dediler.

Bu kapsamda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet BÜYÜK, Fen Lisesi Müdürü Kamil GÖRMÜŞ, Fen lisesi Müdür Yardımcısı Macit Bedii SANCAK ve İngilizce Öğretmeni Muazzez TİKBAŞ, Bulgaristan ve Kuzey Makedonya’dan gelen misafirlerimiz ile birlikte, Kaymakam Ayhan Terzi’yi makamında ziyaret ettiler. Kaymakam TERZİ, gelen misafirlerimiz ile birlikte sohbet ettikten sonra misafirlerimize hediye verdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI