BUGÜN ŞAHSIM İÇİN ÇOK ANLAMLI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Güneysu’da.

YÖREDEN HABER 11.10.2014 18:31:27 105 0
BUGÜN ŞAHSIM İÇİN ÇOK ANLAMLI
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde Kazancı Holding tarafından yaptırılan Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, baba ocağı Güneysu’nun Adıyaman’ın Sincik ilçesinden sonra yüzde 92’lik oy oranı ile şahsına Türkiye’de en yüksek destek veren 2. ilçe olduğunu vurgulayarak “Güneysu’nun başarısı sadece bu kadar değil. Güneysu kendi bağrından, kendi toprağından, kendi evlatları içinden bir cumhurbaşkanı çıkardı. İlk defa doğrudan seçimle iş başına gelen cumhurbaşkanının memleketi oldu. Şahsen Güneysulu olmakla hep iftihar ettim. Güneysu’nun da şahsımla iftihar etmesini sağlayacak, sizleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mahcup etmeyeceğim” diye konuştu.


“Bugün şahsım için çok anlamlı” diyen Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak hem ilimiz Rize’yi hem baba ocağı Güneysu’yu ilk kez ziyaret etmenin heyecanını yaşıyorum. Aynı zamanda babam Güneysulu Dumankayalı eski adı Pilihozlu, İstanbullu kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışını yapacak olmanın da sevincini yaşıyorum. Okulumuzu yaptıran özellikle Kazancı Holding’e, Ali Metin Kazancı’ya tüm Kazancı Ailesi’ne merhum babamın hatırasını yaşatmak üzere ismini bu okula vermeleri nedeniyle kendilerine şahsım ve ailem adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Okulun yapımı için 2 yıl önce protokol imzalandığını, 24 derslikli 800 öğrenci kapasiteli okul ile 372 yatak kapasiteli yurt binasının inşasının başlamasının üzerinden 2 yıl geçmeden yerel mimariyle yapılarak açılışının gerçekleştirildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, böyle bir eserin meydana gelmesi ve bunun tüm öğrencilerin hizmetine sunulmasından dolayı Kazancı ailesine bir kez daha teşekkür ettiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, insanların er ya da geç öleceğini ama yapılan eserlerin, okulların oralarda yetişecek öğrencilerle hayatta kalacağını, bu öğrencilerin yetişmesine vesile olanların hep hayırla yâd edileceklerini belirterek, 'Bu okul ve yurt 2014-2015 eğitim-öğretim yılına yetiştirildi. Şu anda yavrularımız bu güzel, modern eğitim-öğretim yuvasında eğitime-öğretime başladılar, bu güzel eserin Güneysu'ya, Rize'ye, eğitim gören tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum' dedi.

Bugün aynı törenle Hopa'da yapımı tamamlanan Hopa Anadolu İHL'nin de resmî açılışını gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 24 derslikli 720 öğrenci kapasiteli, kütüphanesi, yemekhanesi, 4 laboratuvarı, 2 toplantı salonu, müzik, resim odaları ve 320 kişilik spor salonuyla bu okulda da şu anda 400 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Hopa Anadolu İHL'ye yapılan canlı bağlantı ile okulu vatandaşlara anlatarak, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.


Törene, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Vali Ersin Yazıcı, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulu yaptıran hayırsever işadamı Ali Metin Kazancı'ya plaket verdi. Okul ile ilgili ziyarette, yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Arapça dersine girdi ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Okuldan ayrılırken Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'a, Osmanlı Derneği üyelerince üzerinde 'Recep Tayyip Erdoğan Konağı' yazan iki katlı, eski Osmanlı evi maketi hediye edildi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI