Bu Rize için devrim sayılır!

Yollarda çile çeken Rizeli esnaf ve vatandaşlar artık buna son veriyor!

YÖREDEN HABER 27.08.2013 09:01:01 10 0
Bu Rize için devrim sayılır!



Birçok Bakan ve Milletvekili Çıkaran Rize'de Bölge Müdürlüklerinin bulunmaması Rize ve ilçelerinde şikayetlere sebebiyet veriyordu.İş merkezi Rize mücavir alanlarında olmasına rağmen Ruhsat ve diğer işlemler için Trabzon'a gitmek zorunda kalan esnaf ve diğer vatandaşlar oldukça sıkıntı yaşıyordu.İşte bu çarpık yapılaşmanın ortadan kaldırılması için Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı ilk müjdeyi arkadaşımız DENİZ VARLI'ya verdiği özel demeçle açıkladı.Kendilerine kaçkar53.com teşekkür ediyoruz.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kapatılan Gümrükler Hopa Bölge Müdürlüğünün yerinin doldurulamadığını, yasa gereği ilçelerde bölge müdürlüğü kurulamaması nedeniyle şu an 200 km mesafedeki ve birçok ilden ihracat yapanlar için ters istikamet olan Trabzon Bölge Müdürlüğünün, ihtiyacı karşılayamadığını söyledi. DLH Rize Limanı büyütme çalışmalarının yapıldığı şantiyede incelemelerde bulunan Bakan Yazıcı, ticaretin önünü açmak için var gücüyle çalışıyor.

Sayın Yazıcı’nın Yeni Ticaret Kanunundaki emekleri çok büyük.

Özellikle Hopa Gümrük Müdürlüğünün kapatılması sonrası; Rize, Artvin, Erzurum ve Ardahan gibi daha doğudaki illerden yapılan ihracatlarda gümrük işlemlerini yaptırmak için Trabzon’a giden ihracatçılar, ters istikamette olması nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Konuya dikkat çektiğimiz yazı sonrası, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Sarp Sınır Kapısının Türkiye’nin en aktif üç sınır kapısı arasında yer aldığını, bu nedenle çok önemsedikleri bu kapıdaki sorunları gidermek için tedbir alacaklarını söyledi. Bakan, bu sorunları ortadan kaldıracak Gümrük Bölge Müdürlüğünün Rize’ye kurulacağı müjdesini verdi. Çok yakında Rize’ye gerçek bir bölge müdürlüğü geliyor.

 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı