Bu proje ile vatandaşlara katkı sağlanacak

Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Atak-s isimli yerli tavukların dağıtımını gerçekleştirdi.

YÖREDEN HABER 26.07.2014 10:32:15 16 0
Bu proje ile vatandaşlara katkı sağlanacak
Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “köy tavukçuluğunun yaygınlaştırılması projesi” kapsamında, köylerde ikamet eden çiftçilerin sosyo-ekonomik durumlarına katkı sağlamak için 50 üreticiye 25’er adet kümes ve toplamda bin 250 adet Atak-s cinsi yerli yumurta tavuğu dağıtıldı.
Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen tavuk dağıtım törenine Vali Ersin Yazıcı’da katıldı. Vali Yazıcı burada yaptığı konuşmada, köylerde yaşayan çiftçi ailelerin ekonomik durumlarına katkı sağlamak ve organik üretimi yaygınlaştırmak için çalışmanın hayata geçirildiğini söyleyerek, üreticilerimize sadece tavuk vermekle kalmayacak aynı zamanda yumurta pazarlaması konusunda da destek sağlayacağız. Organik tarım ve hayvancılık köylerimizin yeniden canlanmasını sağlarken ekonomik anlamda da çiftçilerimizi rahatlatacaktır dedi.
 Vali Ersin Yazıcı tarımsal üretimin önemine değindiği konuşmasında, Türkiye’nin her tarafında olması gereken organik üretim ve tarıma tekrar dönüyoruz dedi.
Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından çiftçilere tavuklar ve üretici sertifikaları dağıtıldı.
 Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut tavukların yerli üretim olduğunu Atak ve Atak-s olarak iki farklı cinsi bulunduğunu söyledi.
Bulut, Atak ve Atak-s tavuğu, Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünün 10 yıl süren ıslah çalışmaları sonucu üretilen, Türkiye’nin ilk yerli yumurtacı tavuğu olma özelliğini taşımaktadır. Ayrıca bu iki ırk Türkiye Patent Enstitüsüne tescil ettirilmiştir.  İyi bakıldıklarında kolay hasta olmadıkları görüldüğü için üretimde devamlılık sağlanacağı düşünülmektedir dedi.
İl Müdürü Şafak Bulut, köy tavukçuluğunun geliştirilmesi/yaygınlaştırılması projesi kapsamında, yeni üretim sahaları oluşturmak ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla dağıtımı gerçekleştirilen tavuk ve kümeslerin, sağlık - hijyen taramaları İl Müdürlüğümüz bünyesinde titizlikle sürdürülecektir dedi.
Bulut, köy tavukçuluğunda üst düzey verimin alınmasında önemli noktaları vatandaşlara aktaran Veteriner Hekimlerimiz 'Hijyen, Titizlik ve Aşılama' başlıkları altında dikkat edilmesi gereken hususlarda yetiştiricileri bilgilendirecekler dedi.
   

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI