Bölgemizde Tarihi Konaklar Turizm için önemlidir.

Tatilini gittikleri yöredeki insanların yaşamı gibi geçirmek isteyen ziyaretçiler gittikleri yörede ev kiralayarak o yöredeki insanların yaşam tarzını ve kültürünü tanıma fırsatı elde ediyorlar.

YÖREDEN HABER 16.02.2016 12:57:23 406 4
Bölgemizde Tarihi Konaklar Turizm için önemlidir.
Ali Akyıldız(Haber Analiz)
Dünya’da ve Ülkemizde Turizm her geçen gün arttığı gibi, farklı türlere da kapı açıyor.

Turizm bölgeleri bu değişim ve dönüşüme hızla ayak uydurmaya çalışıyor. Fırtına vadisi ve Ayder havzası bu alternatif turizme oldukça elverişli konumdadır. Özellikle tarihi konak ve yapıların Karadeniz bölgesinde fazlaca bulunması yeni ve alternatif turizm için oldukça kazançlı durumdadır.
Tatilini ziyaret ettikleri yöredeki insanların yaşamı gibi geçirmek isteyen ziyaretçiler gittikleri yörede ev kiralayarak o yöredeki insanların yaşam tarzını ve kültürünü tanıma fırsatı elde ediyorlar.
DÜNYADA YAKLAŞIK 5 MİLYON KİŞİ BU TURİZM ŞEKLİNİ DENİYOR.
Bu ziyaretçiler kaldıkları bölgede birkaç gün bile olsa yörenin kültürünü görüyor, inceliyor ona göre yaşıyor ve hissetmenin tadına varıyorlar.
Yeni keşfedilen bu turizm kolu için fırtına vadisi yerleşim alanlarındaki ve Ayder yaylasındaki kullanılmayan eski, tarihi ve yöresel evler aslına ve yöre kültürüne uygun restore edilip yöre, bölge ve ulusal turizme kazandırılmalıdır.
Bu model ile görsel kirliliği azaltıp, tarihi ve sanatsal yapıları yıkılıp yok olmaktan kurtarıp, yöre ve bölge turizmine kazandırabileceğimiz gibi, turizmin değişik ve yeni keşfedilmiş bir kolunu yöremizde hizmete sunmuş olacağız.
Yöremizin doğal, tarihi ve Kültürel varlıkları Kent ekonomisine doğru ve rasyonel uygulamalar ile etiketlenmelidir. Aksi durumda yöremizin doğal güzellikleri ve kültürel varlıklarının hikayeleri Ayder’in karları gibi eriyip yok olmaya mahkumdur.
    

Anahtar Kelimeler:
...
16.02.2016 14:47:25
tebri̇kler konu hassas

PAZARLI
16.02.2016 14:47:45
güzel bi̇r konu turi̇zme gerekli̇

Gülbeyaz Berberoğlu
19.02.2016 16:55:30
bir toplumun, bölgenin ve yöre insanının tarihi yaşam kültürünü yansıtan önemli göstergelerden biri de evleri, konakları avluları vs. yaşam alanlarıdır. her biri bir hikaye ve gizemi barındırır.böyle kültürel varlıklarımızı kendi doğal yaşam alanı içerisinde kültürel açıdan turizmin hizmetine sunarken ekonomik açıdan da fayda sağladığımız geçmişe tanıklık eden bu varlıklarımızı bir miras olarak geleçeğe aktarabilmek için korunmalarının önemi daha da artmaktadır...

fulya
20.02.2016 10:40:11
çok güzeltebrikler

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI