Bölge Havaalanı'na yakışır !

Güzel yöremize, yeni bir farklılık katmanın tam zamanı.

YÖREDEN HABER 23.02.2016 11:38:35 546 7
Bölge Havaalanı
Ali Akyıldız(Haber Analiz)
Yöremiz Deniziyle, Dereleriyle, Dağlarıyla, Mağaralarıyla, Kanyonları ile Bitkilerin, Hayvanların, Bütün canlıların ve bizimdir.
Güzel yöremize bir güzellik yapalım ve marka haline getirelim.
Unutulmamalıdır ki güzel yöremizi sevmek, Ona güzel davranmak insanlığa karşı borcumuzdur. Dört mevsimi aynı anda yaşayan yöremize, gelen geçenin çokluğu ile değil kalanların çeşitliliği ile çok önemli bir değerdir. Yöremizde yapılması düşünülen Havaalanı, bu güzel coğrafyayı marka haline getirecek ve dünya Turizm pazarına sunacaktır. Dünya ekonomi düzeni dikkate alındığında, marka olmuş yöreler ve şehirler en fazla parayı ürün ve hizmetlerin reklamını yapmak için harcıyor, Bunun nedeni potansiyel müşteri sayısını artırmaktır. Artık şehirler gelecekle ilgili vizyonlarını ortaya koyuyorlar.
Yöremizde yapılacak Havaalanı Rize’den başlayarak Artvin ve Erzurum şehirlerinde yaşayan insanların ortak değeri ve vizyonu olacaktır. Hava alanının isminin Kaçkar hava alanı olması bu üç şehrimizi de bünyesinde barındıran Kaçkar dağlarının sınırları içerisinde yer alan turizm yörelerini turizm bölgesi haline getirecek, Bu yörelerin marka olmasını ve bilinirliğinin daha kolay algılanmasını sağlayacaktır.
Kaçkar ismi yöre turizminin daha çok gelişmesini sağlayacak Kaçkar dağları yerleşkesindeki turizm alanlarını çekim merkezi yapacak ve yeni turizm alanlarının doğmasına neden olacaktır. Dolayısıyla Rize, Artvin ve Erzurum’da yaşayan insanların ortak değeri ve yaşam alanı olan Kaçkarlar ismi yöre turizmine sinerji ve etkinlik katarak markalaşmasını kolaylaştıracaktır
Kısaca belirtmek gerekirse, herkesin geleceğin kaliteli ve sağlıklı yaşam alanları dediği yöremiz turizmini hava yolu taşımacılığı ve havaalanı ile doğru entegrasyonlarla etiketlendirdiğimiz zaman yöremiz turizmini Dünya turizm pazarına sunmuş olacağız.
Havaalanının isminin Kaçkar Havaalanı olması Doğu Karadeniz’in ortak değeri olan Kaçkar dağları yerleşkesindeki turizm alanlarının gelişmesini, insanlar üzerindeki algısını güçlendirerek marka haline gelmesini kolaylaştıracaktır, Bana göre Kaçkar hava alanı ismi yöremizde yapılması düşünülen hava-alanına çok ama çok yakışacaktır.
Dünya doğayı koruma vakfı tarafından belirlenmiş acil korunması gereken yüz Ormanlık alandan biri olan Kaçkar Dağları zirveleri, Yürüyüş Parkurları Yaylaları, Buzul ve Krater Gölleri, Kamp yerleri, Yaban hayatı ve sayamayacağımız eşsiz güzellikleri ve keşfedilmemiş Cennet köşeleri ile turizm faaliyetleri bakımından Havaalanı ile bütünleşecek, Hava-alanı ile birlikte yöremizi markalaştıracaktır. Tabiî ki, bu düşüncelerim benim hissettiklerimdir. Bence hava alanının ismi Kaçkar olması bölgeye daha çok yakışacaktır.
Bekleyip göreceğiz. 

Anahtar Kelimeler:
..
23.02.2016 12:46:26
güzel yazdı

sadık deda
23.02.2016 19:29:36
hava lımanının adını daha yazdım tabiiki herkesın gönlünde bir nişim olur ancak benım gönlümde olan isim bambaşka bütün siyasilere ve tayyıb erdoğana ulaşmasını isterım tenzile erdoğan hava limanı anlamıda en güzel erkek doğanın rizeye i,nişi olarak anlam kazanır çünkü türkıyeye tayyın erdoğan gibi bir evlat hedıye eden anamızın adının burada yaşamasını temşin etmiş oluruz.

pazarlı
24.02.2016 07:29:28
abdullah bey hava alanı kurulmasında sizinde emeğiniz oldu.şimdi ise ismi konusunu çok güzel bir isimle gündeme taşıdınız.ali beye de teşekkür ederim

sabit
24.02.2016 07:29:41
yakışır

izmir
24.02.2016 07:30:29
bu isim harika kaçkarlar ismi zaten samsun-artvin ortak addır

pazarlı
24.02.2016 12:19:24
Hava alanının ismi yöresel bir eseri objeyi bilinen arkeolojik sanat eserini yada halkın ortak değerinin ismi olursa mukkemmel olur

ali
24.02.2016 12:21:42
Önemli olan havaalanının yöre ekonomisine saglayacagi değerdir

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI