Boğa güreşlerinde rekor para ödülleri

29- 30 Haziran, 1 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali programı belli oldu. Başboğa’nın bu yılki ödülü 16 bin TL.

YÖREDEN HABER 23.06.2018 09:07:42 18 0
Boğa güreşlerinde rekor para ödülleri

Hayati Akbaş

ARTVİN-29- 30 Haziran, 1 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali programı belli oldu. Başboğa’nın bu yılki ödülü 16 bin TL.

38. Artvin Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali bu yıl 29- 30 Haziran, 1 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival her yıl olduğu gibi bu yılda renkli görüntülere sahne olması bekleniliyor. Artvin Belediyesi Festival programını açıkladı. 29 Haziran Cuma günü Halit Paşa Meydanı’ndan kortej yürüyüşü ile başlayacak festival açılışı Atatürk anıtına festival çelenginin konulması ve Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin konuşmalarıyla devam edecek.

Şüphesiz Festivalin Kafkasör arenada yapılacak olan Cumartesi ve Pazar günü ekinlikleri merakla bekleniliyor. Festivale büyük anlam katan Boğa güreşleri bu yılda Cumartesi ve Pazar günü olmakla beraber iki gün sürecek. Her boy kendi kategorilerinde yarışırken dereceye girenler ödülleri dağıtılacak. Artvin Belediyesi yönetim kadrosu ve ekipleri festivale hazırlılara şimdiden başladı.

Boş Kategori 16 Bin TL

Festivalin en önemli ayağı olan boğa güreşleri için ödüller açıklandı. İlin en önemli boğa güreşleri organizasyonu olan Kafkasör boğa güreşlerinde birbirinden önemli boğalar kıyasıya kozlarını paylaşacak. Günün sonunda ise derece giren boğaların sahipleri ödüllendirilecek. Baş Boğa 16 Bin TL Para ödülüne layık görülürken, Baş altı 14 Bin, büyük orta 12 bin, küçük orda 10 bin, ayak 8 bin, deste 6 bin, süper baş ise 6 bin TL para ödülü verilecek.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI