BİTLİS’TEN ARTVİN’E KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

İçişleri bakanlığının himayesinde yürütülen “Kardeşlik Köprüsü Projesi” kapsamında Bitlis’ten Artvin’e gelen grup Yusufeli’ni ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 24.07.2017 13:00:43 17 0
BİTLİS’TEN ARTVİN’E KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

17-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan Bitlis Valiliği ile Artvin Valiliğinin ortak düzenlediği Kültür Gezisi için Bitlis’ten farklı meslek ve kurumlardan 55 kişilik heyetin ilk durağı Yusufeli oldu. Yusufeli Belediyesi tarafından misafir edilen grup Yusufeli Belediye Kültürevi’nde ağırlandı. Kardeşlik Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi, Bitlis ilimizi Artvin Yusufeli’nde görmekten mutlu olduğunu ifade ederek,

İçişleri bakanlığımızın yürütmüş olduğu kardeş şehirler projesinin ikincisini yapıyoruz. “Şehirlerin buluşması, kültürlerin buluşması diyoruz ama biz zaten kardeşiz. Bu proje gönül birlikteliğimizi daha çok pekiştirmek, birbirimizi daha iyi tanımak adına yapılan çok güzel bir projedir. Artvin’e, Yusufeli’ne hoş geldiniz diyor, daha Artvin’i görmeden bizi Yusufeli’ne davet eden Yusufeli Belediye başkanı Eyüp Aytekin Bey’e nazik davetinden ve misafirperverliğinden dolayı da çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan ziyaretten memnuiyetini dile getiren Başkan Aytekin yaptığı konuşmada, “Bizler kültürel anlamda da gönülden de dostuz. Bu topraklarda tutunmanın, bir medeniyet kurmanın her zaman ağır bir bedeli olmuştur. Biz bir bütün olduğumuz sürece hep ayağa kalkmışız. Bu projeyi duyunca ne kadar önem arz ettiğini ve benimde hayal ettiğim bir proje olduğunu arkadaşlara söyledim. Ben 21 yıllık eğitimciyim. Eğitim hayatımdan sonra 8 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Eğitim şöyle tanımlıyorum: Eğitim, insanın kendini tanıma faaliyetidir. Biz öğretmenler, öğrencilerimize kendini tanıtmaktan başka bir iş yapmayız. Kendimizi tanırken de coğrafyamızı, diğer insanları tanımayız maalesef. Sizlere Yusufeli’ni tanıtacak olursam gördüğünüz bu ilçe sular altında kalacak. Biz ilçe olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Türkiye’nin bundan önce Adıyaman Samsat, Şanlıurfa Halfeti tecrübeleri var. Ve şuanda Batman Hasankeyf’te tecrübesini bizimle beraber yaşıyor. Sizleri tanımak ve sizlere ilimizi, ilçemizi tanıtmak bizim için ayrı bir mutluluktur. Hepinize ilçemize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum.” dedi. Yusufeli Belediyesi Kültürevi’nde yapılan ikram ve konuşmalardan sonra Yusufeli Atatürk Anıtı önünde Bitlis Halk Oyunları Ekibi bir gösteri yaptı.

Yusufelililerinde yoğun ilgi gösterdiği horan gösterisinden sonra hatıra fotoğrafı çektirilerek ilçeden ayrıldı. Ziyaretin sonundan Bitlis’ten gelen misafirlere Belediye Yayınlarından hediye edildi. Kardeşlik Köprüsü Projesi Artvin merkez, Şavşat, Arhavi ve Hopa programlarıyla devam edecek.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı