Bir Yıl Aradan Sonra Yapılacak

Ankara Rize Dernekleri Federasyonu başkanı Mustafa Babal bir yıl aradan sonra Ankara`da Rize Günleri`ni tekrar yapacaklarını müjdeledi.

YÖREDEN HABER 28.11.2014 19:21:10 301 0
Bir Yıl Aradan Sonra Yapılacak
Ankara Rize Dernekleri Federasyonu başkanı Mustafa Babal bir yıl aradan sonra Ankara`da Rize Günleri`ni tekrar yapacaklarını müjdeledi.
Ankara Rize Dernekleri Federasyonu`ndan yapılan yazılı açıklamada; 'Ankara Rize Dernekleri Federasyonu, yargının verdiği kararlar doğrultusunda fiili durumda mevcut yönetim olarak Sn. Mustafa Babal başkanlığındaki yönetimle devam etmektedir. Yönetim olarak önceki yıllarda başarılı olarak gerçekleştirdiğimiz Rize ve Rizelilerin övünç kaynağı olan Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşları ararsında RİDEF’in ilk üç sırada yer almasını sağladığımız RİZE TANITIM GÜNLERİ’ni yeniden yapmak için Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yerimizi ayırtmış bulunmaktayız.'

Bazı Kişiler Rize ve Rizelilere Zarar Vermektedirler
Konu ile ilgili Rize Valiliği, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Sivil Toplum Örgütleri, Ticaret Oda Başkanlığı, Ticaret Borsa Başkanlığı, Esnaf Dernekleri, sanayiciler, esnaf ve sanatkârlarımızla yazışma ve iştişarelere halinde olduklarını ifade ederek ' Yeni kurulmuş bir derneğin de Atatürk Kültür Merkezi’nde RİZE TANITIM GÜNLERİ’ni yapmak için müracaat ettiğini Rize Valilik onayı olmadığı için onaylanmadığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Bu kişilerin bazı siyasi şahsiyetleri kullanarak, Ankara ve Rize kamuoyunda farklı tartışmalara sebebiyet vermeleri Rize ve Rizelilere zarar vermektedir. Erk sahibi kişi, otoritelerin ve siyasilerinin dışarıdan sivil toplum örgütlerine olumsuz müdahaleleri, RİDEF’in süreçte gelmiş olduğu başarılı konumuna, Rize ve Rizelilere zarar vermeye, birlik ve beraberliğimizin zedelenmesine sebebiyet vermiştir vermeye de devam etmektedir. Rizelilere olan saygımızdan yeni bir tartışma ve bir bölünmüşlüğün tarafı olmayacağımızı, hukuki süreci sabırla ve sükûnetle tamamladığımızı, Rize’mize zarar gelmesin diye sessiz kaldığımız süreçte RİDEF olarak hukuken de haklılığımız tescil ve teslim edilmiştir.' denildi.

Rize Günleri`nin 5. si Yapılacak
Açıklamada ANKARA RİZE TANITIM GÜNLERİ projesinin sahibi olduklarını söyleyerek; 'Bu yıl da Rize’mize yakışır daha önceki yıllarda 4 sefer düzenlediğimiz amatör ruhla Rize sevgisi ve coşkusuyla yaptığımız ve başarılarımız sebebiyle takdir aldığımız 5. RİZE TANITIM GÜNLERİ’ni 2015 yılında da yapmayı planlamış bulunuyoruz.Kamuoyuna saygıyla duyururuz'

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI