Binlerce İnsan Deniz Bartu İçin Seferber Oldu

Binlerce İnsan Deniz Bartu İçin Seferber Oldu

YÖREDEN HABER 12.10.2018 10:03:04 14 0
Binlerce İnsan Deniz Bartu İçin Seferber Oldu

Haydi, Artvin Halkı, Deniz Bartu ve İlik Nakli Bekleyen Tüm Hastalar İçin Umut Ol!

Hayati Akbaş

ARTVİN-Trabzon’da henüz 3 buçuk yaşındayken lösemi teşhisi konulan 6 yaşındaki Deniz Bartu Menteşe için Artvin halkı seferber oluyor. Deniz Bartu ve yardım bekleyen diğer çocuklar için 14 Ekim Pazar Günü, Kızılay kan aracı, Artvin Valiliği önünde vatandaşlardan kan ve kök hücre için bağışları alacak.

Artvin Kızılay Şubesi il merkezi ve ilçelerimizde önemli çalışmalar sürdürmeye devam ediyor. İlik nakli bekleyenlere umut olmaya devam eden Kızılay Artvin Şubesi bu kez 6 yaşındaki Deniz Bartu ve diğer yardıma muhtaç çocuklar ve yetişkinler için seferber oldu. 14 Ekim Pazar Günü 10.00- 18.00 saatleri arasında Artvin Valiliği önünde Kızılay kan aracı kan ve kök hücre için bağışında bulunmak isteyenler için bekliyor olacak.

Binlerce İnsan Deniz Bartu İçin Seferber Oldu

“Haydi, Artvin, Deniz Bartu Menteşe ve tüm denizler, Ahmetler, Ayşe’ler İçin el ele. Nerede olursanız olun Kızılay’a gitmeniz ve kan vermeniz yeterli olacaktır. Belki de umut sizsinizdir” çağrısı ile sosyal medyadan geniş kitlelere sesini duyuran Deniz Bartu’nun babası Soner Menteşe bu haberi sosyal medya hesabından paylaşarak yayılmasını sağladı. Birçok insanın bu şekilde haberi oldu. Ülkemizin birçok ilinde başta Trabzon’da olmak üzere birçok vatandaş, Deniz Bartu ve umut bekleyen tüm hastalar için kan ve kök hücre için bağışında bulundu.

Peki, Ne Yapabiliriz?

Hangi ilde yaşadığınız önemli değil. Bulunduğunuz ildeki Kızılay Kan Merkezi’ne gidip ilik donörü olmak istediğinizi söylüyorsunuz. Size bir form dolduruyorlar ve sadece 3 küçük tüp kan alıyorlar. Ve gidiyorsunuz. Verdiğiniz kanın analiz edilmesinden sonra bağışçı olmaya uygunsanız, doku tipinizin belirlenmesi için verdiğiniz kan TÜRKÖK Doku Tiplendirme Laboratuvarı’na gönderiliyor ve test sonuçları Kemik İliği Bankası’na aktarılıyor. Bundan sonra eğer bir hastayla doku uyumunuz mevcutsa, Kızılay yetkilileri sizinle iletişime geçiyor ve iki farklı şekilde yapılabilen ilik nakli için görüşme yapıyorsunuz. Bundan sonraki süreci zaten yetkililer sizinle detaylı bir şekilde paylaşıyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI