BESİ HAYVANCILIĞI VE TEKNOLOJİLERİ ZİRVESİNE RTB'DA KATILDI

Büyükbaş ve Küçükbaş Besi Hayvancılığı ve Teknolojileri Zirvesi Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Zirveye, Rize Ticaret Borsası adına Meclis Üyesi Abdurrahman İsmailoğlu ve Genel Sekreter İsmail Kocaman katıldı.

YÖREDEN HABER 27.11.2014 14:36:23 97 0
BESİ HAYVANCILIĞI VE TEKNOLOJİLERİ ZİRVESİNE RTB
Zirvede üç başlık altında sunum yapıldı. Birinci başlık, Sürü Yönetimi, Hayvan Sağlığı, Beslenmesi ve Refahı Komitesi sunumu gerçekleştirildi. Sunumda;  sürü yönetimi, hayvan sağlığı, beslenmesi ve refahı konusunda güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar, tehditler, görünen sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

İkinci başlıkta, Kaliteli Kırmızı Et Üretimi ve İşleme Teknolojileri Komitesi sunumu gerçekleştirildi. Sunumda;  kırmızı et ve ürünleri sektörünün son durumu, kırmızı etin insan beslenmesi yönünden önemi (besleyici değeri), kalite ve gıda güvenliği, kaliteli et ve et ürünleri üretimini etkileyen faktörler; yasal düzenlemeler, ürün geliştirmeye yönelik Ar-Ge çalışmaları ve üniversite - sanayi işbirliği, ambalajlama materyalleri ve yöntemler, üretici profili, tüketici beklentileri, sektörel sorunlar, çözüm önerileri ve hedefler, mezbahalardaki atık yönetimi anlatıldı.

Son sunumda, Besi Hayvanları Pazarlama Politikası ve Canlı Hayvan Borsaları Komitesi sunumu gerçekleştirildi. Sunumda;  kayıt Sistemi, hayvan pazarları ve canlı hayvan ticaret borsaları, desteklemeler, sektörel paydaşlar, mevzuat ve standardizasyon, ürün tanıtımı ve pazarlama anlatıldı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı