Belediye ve sanatçı Haluk Levent Hopa’da ölüme terk edilen atlar için harekete geçti

Hopa Belediyesi ve sanatçı haluk Levent Hopa’da ölüme terk edilen atlar için harekete geçti

YÖREDEN HABER 11.08.2021 09:42:43 91 0
Belediye ve sanatçı Haluk Levent Hopa’da ölüme terk edilen atlar için harekete geçti

Hayati Akbaş

HOPA-Artvin’in Hopa ilçesinde bir tır dorsesinde ölüme terk edilen atlar için gönüllüler seferber olurken Hopa Belediyesi de Atlar’ın sağlığına kavuşması için harekete geçti.

Kars’tan Kırgızistan’a kesime götürülmek üzere tıra yüklenen ancak bazı atların ölmesi bazılarının ise hastalanması sonrası Sarp Sınır Kapısı’ndan geçemeyeceğini anlayınca Hopa’da bir tır garajında ölüme terk edilen 38 at için gönüllüler sanatçı Haluk levent ve Hopa Belediyesi seferber oldu.

“ATLARI ALMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Toplumsal olaylara duyarlılığıyla ve yaptığı sosyal yardımlarla bilinen sanatçı Haluk Levent, Rize’nin Fındıklı ilçesinde gerçekleşen Viçe Festivali etkinliklerine katılmıştı.

Haluk Levent Atların yaşadığı durumu öğrenir öğrenmez Hopa’ya giderek sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulundu. Haluk Levent, paylaşımında;

“Dünden beri tüm Türkiye’yi meşgul eden bir durum var. Hopa’da durdurulan ve yakalanan bir tırda yaklaşık 38 atımız vardı. 5 tanesi ölü bulundu içinde. Büyük bir ihtimalle Kırgızistan’a kesime gönderiliyordu. Ve bir yavrumuz oldu bu yavrumuz dün akşam doğdu. Biz hepsini bir şekilde toparlamaya çalışıyoruz. Tarım il Müdürlüğü’ne dilekçemizi vereceğiz ve almaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Tır parkına bırakılan 38 attan 5’i ölürken, bir at’ın ise doğum yaptığı olay sonrası adli ve idari işlemlerin devam ederken Hopa Belediyesinden atların sağlığına kavuşması için yoğun çaba içerisine girdiği görüldü

“BU ÇOK ACI BİR OLAY UMARIZ BİR KEZ DAHA TEKRAR ETMEZ”

Hopa Belediyesi başkanı Taner Ekmekçi konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kars üzerinden Kırgızistan’a tırla nakliyesi yapılmak istenen 38 atın nakliye şartlarının uygun olmadığını belirleyen gümrük görevlileri durumu tespit ederek aracın ülke dışına çıkmasına izin veremeyerek geri çevirmiş içerisi atlarla dolu olan aracın şoförü de geri dönüş yolunda aracı ilçemiz sınırlarında terk etmiştir.

Emniyet güçleri, İlçe Tarım Müdürlüğü ve hayvan severlerin müdahil olduğu olayda Zabıta ve İtfaiye Ekiplerimizle belediyemizin tüm imkânlarıyla çalışmalara destek verilmektedir.

Çok üzücü ve içler acısı bir olay bu!

38 atın 4 ü ölü olarak araçtan çıkarıldı. Daha sonra tüm müdahalelere rağmen 1 at daha yaşamını yitirmiştir. İnsanlık dışı bu davranış hayvanların ölümü ile sonuçlandı. Araçta bir de hamile at bulunmaktaydı ve olay gecesi 1 tay da dünyaya gelmiştir. Şu an karantina altında olan atların geçici barınmaları, yem, su ve tıbbı malzeme ihtiyaçları karşılanmaktadır. Biz belediye olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek ve atların sağlığına kavuşması için çabamız aralıksız devam edecektir. Ülke gündemine düşen bu çağdışı olay umarım bir kez daha tekrar etmez.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI