Beklenen Kar Rize’ye Geldi.

Beklenen Kar Rize’ye Geldi.

YÖREDEN HABER 24.01.2020 11:30:26 93 0
Beklenen Kar Rize’ye Geldi.

Dün gece başlayan Kar Yağışı Rize ve köylerini etkisi altına aldı.

Dün gece başlayarak bugün sabah saatlerinde devam eden kar yağışı Özellikle Rize ve Rize’ye bağlı İlçelerin köylerini esir aldı.

Bir Hafta önce Meteoroloji tarafından uyarısı yapılan ve dün gece Rize ve civarında başlayan Kar yağışı, bu sabah şiddetini arttırdı. Köy Hizmetlerine bağlı araç ve ekipler dün geceden buyana yolları açık tutmak için büyük gayret gösteriyorlar.

27.03.2019 annesini kaybeden ve o tarihten bu yana her Cuma Hemşin Bilenköy’de bulunan aile kabristanlığına gidip dua eden Öğretmen Lütfi Kobal bu hafta tekrar dua etmek için çıktığı Hemşin’de yoğun kar yağışı ile korku dolu anlar yaşadı.

Hemşin Merkezden Bilen köyüne kadar Kar yağışı altında 2 saat yürüdüğünü söyleyen Öğretmen Lütfü Kobal “ Hayatta her şeyim annemdi. Onsuz bir günüm dahi geçmiyordu. Aniden ölümü beni tamamen yalnızlığa sürükledi. Ben o günden bu güne kadar Hemşin’de bulunan kabristanlığına her Cuma gidip dua ediyorum” dedi.

Yollarda kimse yoktu. Yabani hayvanlar çıkacak diye çok korktum ifadelerinde bulunan Kobal “ Ben Pazar ilçesinde oturuyorum. Bizim aile kabristanlığımız Hemşin’de, sabah kalktığımda sahilde fazla kar yoktu. Bende çıkmaya karar verdim. Araçla Hemşin’e geldim. Burada çok kar olduğunu gördüm. Önce dönmek istedim. Daha sonra çıkmaya karar verdim. Kar yağışı altında 2 saat yürüyüş yapıp mezarlığa uğradım. Yolda hiçbir kimseye rastlamadım. Biraz korktum ama yine de anneme dua edip dönmek beni mutlu etti” diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI