Batum Konsolosu Koçak'ı makamında kabul etti

Artvin Valisi Ömer Doğanay, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğuna atanan Makbule Koçak’ı makamında kabul etti.

YÖREDEN HABER 25.01.2018 13:21:25 16 0
Batum Konsolosu Koçak
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doğanay, Batum Başkonsolosu Koçak’ın sınır komşumuz Gürcistan ve Acara Özerk Cumhuriyeti ile ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir görevi üstlendiğini ve bu görevi başarıyla yürüteceğine inandığını belirterek, bu seçkin göreve atanmasından dolayı kutladı ve görevinde başarılar diledi.
Artvin olarak Acara Özerk Cumhuriyeti ile özellikle turizm kapsamında ortak bir paydaya sahip olduklarını anlatan Vali Doğanay, Sarp Sınır Kapısı'ndan yıllık giriş çıkış yapan yaklaşık 7 milyon insanın, yaklaşık 2 milyonuna Artvin’in ev sahipliği yaptığını söyleyerek, bunun Artvin turizmi için önemli bir yeri bulunduğunu vurguladı.
Başkonsolos Makbule Koçak ise, dost ve kardeş ülke Gürcistan ile Türkiye arasındaki mevcut işbirliğinin her alanda daha da ileriye gitmesi için büyük gayret göstereceğini söyledi.
Artvin, Türkiye ile Gürcistan’ı birbirine bağlayan sınır ili olduğunu belirten Koçak,” Türkiye ile Gürcistan’ın turizm, ticaret ve ekonomik alanda çok yakın ilişkileri var. Hemen hemen her gün temaslarımız oluyor. Bu güzel ilimizi ziyaret etmekten memnunum. Artvin’e bir dizi ziyaretlerde bulunmam üzere geldim. Sayın Valimizi makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet ettik. Buradan bütün Artvinlileri Batum’a bekliyoruz.” dedi.
Gürcistan’da bir diplomat olarak Türkiye’yi temsil etmesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirten Koçak,” Türkiye ile Gürcistan’ın her alanda işbirliği var. Her alanda stratejik ortak. Her iki ülke arasında önemli projelerimiz var. Türk iş adamlarımızın Batum’da turizm alanında, ulaştırma alanında, enerji alanında olmak üzere pek çok önemli yatırımları var. Ülkemizi temsilen konsolosluk olarak Batum’da ve Gürcistan’da Türk iş adamlarımızın her zaman devletimizin yardımlarına ihtiyaçları var. Bu anlamda konsolosluk olarak karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik olarak her zaman kendilerinin yanlarında olacağız.” dedi.
Sarp Sınır Kapısı’nda modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini de anımsatan Koçak,” Sarp Sınır Kapısı modernize çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kapıdaki modernizasyonun tamamlanması için devletimiz büyük gayret gösteriyor. Kapının modernizasyonu, Batum’da ve Kafkas ülkelerinde faaliyet gösteren iş adamlarımızın faaliyetlerini daha da kolaylaştıracak. Çünkü ham maddelerin çoğu Türkiye’den Gürcistan’a geliyor ve buradaki fabrikalarda işleniyor. Bu anlamda kapı çok önemli bir konuma sahiptir. Aynı zamanda ticaret ve ulaştırma boyunda çok önemlidir. Tırların sınır kapsından sorunsuz ve kısa sürede geçişleri bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.
Gürcistan ülkesinin güvenilir bir ülke olduğunu da kaydeden Koçak, Türk iş adamlarını Gürcistan’da daha çok yatırım yapmaya davet etti.
Ziyaretin sonunda Vali Doğanay ile Başkonsolos Koçak, karşılıklı olarak çeşitli hediye takdiminde bulundu.
Artvin Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı