Başkan Zaman 'Bu sene ümitliyiz!

Av sezonu sona açıldı.Pazar ekipleri gece 24.00'de açık denizlere açıldılar!

YÖREDEN HABER 1.09.2013 10:09:09 32 0
Başkan Zaman




Naci GÜVEN

BAKAN TRABZON'DA SEZONU AÇTI....

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 'Aldığımız tedbirler, uyguladığımız politikalar, stokları doğru yönetme, gelecekte çocuklarımızın ve torunlarımızın da balık avlayabilmesine imkan tanıyacak bir uygulamayı hayata geçirmek içindir' dedi.

Bakan Eker, Çarşıbaşı ilçesine bağlı Fener köyünde bulunan Yoroz Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen 2013-2014 balıkçılık avı sezonu açılış törenine katıldı.

Eker, burada yaptığı konuşmada, yeni av sezonunu Karadeniz’de, Trabzon’da açtığını belirterek, herkese hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Karadeniz’in Türkiye balıkçılığının yaklaşık yüzde 75’ini karşıladığını ifade eden Bakan Eker, 'Tekne sayısı bakımından da Türkiye’nin sahip olduğu filoda, Karadeniz’in payı oldukça yüksek ve üretimi de yüksek. O nedenle biz balıkçılarımıza, ekmeğini Karadeniz’in hırçın dalgaları arasında, derinliklerinden bulup çıkaran balıkçı esnafımıza ’rastgele, vira bismillah’ diyoruz. İnşallah bereketli bir sezon geçiririz' diye konuştu.



Artvin-Rize Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı ve Pazar Kirazlık Limanı Kooperatifi Başkanı Barış Zaman, 15 Nisan 2013 tarihinde başlayan genel av yasağı, gırgır gemileri için 31 Ağustos gece yarısından itibaren sona ererek yeni av sezonunun başladığını söyledi.

Zaman, burada yaptığı konuşmada, yeni av sezonunu açıldığını belirterek, 2013-2014 balıkçılık sezonunun herkes için hayırlı, uğurlu, bol ve bereketli olmasını diledi.

Zaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:


“Balıkçının özlemle beklediği gün bugün başladı. Onlara kazasız bol avlar diliyorum. Geçen yıl özellikle Karadeniz balıkçılarının yüzde sekseninin tuttuğu balık hamsi balığına bağlı olduğu için geçen yıl hamside müthiş bir azalma oldu. Bu yıl işaretler güzel, hava durumları güzel balıkçının isteği her şey müsait. Yüce Rabbim bize istediğimiz balığı ağlarımızda, kasalarımızda ve sizlerin sofralarında ucuz ve bol şekilde yemek nasip eylesin. Şu anda halkın çoğu çiftliklerde yetiştirilen balıkları tüketiyor. Mevsim balıkları tezgahlara koyulunca daha ucuz ve organik olacaktır. Bu konuda halktan da bize çok mesajlar geldi. Onlarda bizim gibi sezon açılmasını bekliyorlar. Çünkü ucuz ve taze balık yemek istiyorlar.”


 


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı