Başkan Kasap'tan efsane sporcuya evinde ziyaret

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 54 yıldır Beşiktaş’taki rekoru kırılamayan efsane futbolcu Şenol Birol’u ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 1.02.2017 08:14:49 33 0
Başkan Kasap

81 yaşındaki Şenol Birol, Rizespor'da futbol hayatına başlayıp, Sarıyer, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve milli takımda gösterdiği başarılar ile Türk futbol tarihinde adından en fazla söz ettiren futbolcular arasında yer aldı.

Futbol yaşantısının sona ermesinin ardından memleketi Rize'de hayatını sürdüren ve sağlık sorunları yaşayan 81 yaşındaki Şenol Birol’u evinde ziyaret eden Başkan Kasap, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Son günlerde ciddi sağlık sorunları yaşayan, konuşmakta güçlük çeken Şenol Birol ile oğlu Murat Birol ilgileniyor. Oğul Birol, babası sürekli yardıma ihtiyaç duyduğu için yanından ayrılamıyor.

Ziyarette, Başkan Kasap; “Rize’ye, Çaykur Rizespor’a ve Türk futboluna çok büyük katkılar sağlayan Şenol abimizi ziyaret ettik. Ülkemiz için Rize için ve bizim için önemli bir değerdir. Allah kendisine acil şifalar versin” diye konuştu.

BİR ZAMANLARIN EFSANESİYDİ

1958 - 1959 yılları arasında Sarıyer'de oynadığı sezon gol kralı olup adından söz ettirmeye başlayan, Beşiktaş'ta ise 1962-1963 sezonunda 41 maçta 34 gol atarak tek sezonda en fazla gol atan futbolcu olan ve 54 yıldır bu rekoru kırılamayan Birol, döneminde 'Şenol Birol Gol' isimli filmde de Fatma Girik ile başrol oynamıştı.

Başkan Kasap’ın ziyaretine Başkan Yardımcıları Sultan Yılmaz, Coşkun Yeğen ve Pehlivan Mahalle Muhtarı Recep Birol da iştirak etti.

Efsane Futbolcu Şenol Birol’la vedalaşan Başkan Kasap, Belediye logolu bir saat, Rizespor Kaşkolu ve Kravatı kendisine takdim ederek, “Şenol Birol Gol” diyerek bir süre gülüştüler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI