Başkan İnce Çay Sezonu ve Yapılan Çalışmaları Değerlendirdi

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, 2020 Yaş Çay Kampanyası ile ilgili alınan kararlar ve Pazar Ziraat Odası olarak bu süreçte yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

YÖREDEN HABER 7.05.2020 16:08:29 790 2
Başkan İnce Çay Sezonu ve Yapılan Çalışmaları Değerlendirdi

ALİ AKYILDIZ

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, 2020 Yaş Çay Kampanyası ile ilgili alınan kararlar ve Pazar Ziraat Odası olarak bu süreçte yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Nurettin İnce, Pazar Ziraat Odası olarak Coronavirüs 8Covit-19) Virüsü süresince bölgemizdeki çiftçilerimizle Ziraat Odası olarak elimizden geldiğince ilgileniyoruz. Bu çalışmalarımızı Valilik, Kaymakamlık ve Tarım İl Müdürlüğümüzce birlikte yürütmekteyiz” dedi.

“Mart ve Nisan ayında alınan kararlar çerçevesinde işçi ve yarıcı getirmeyle ilgili işlemlerimiz hızlı bir şekilde devam etmektedir. Özellikle Rize Valiliğimizin almış olduğu kararlar çerçevesinde Karadeniz Bölgesinde Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin İlleri için getirilecek olan yarıcıların büyük bir bölümü tamamlanmak üzeredir. Bu gelen işçilerle bölgedeki işçi açığı tamamen çözüleceği anlamına gelmez ifadelerini kullanan Nurettin İnce,

“Bu konuda Rize valiliğimizin sağlık yönünde almış olduğu kararlar çerçevesinde Ziraat Odaları olarak Valimize desteğimiz sonsuzdur. Çünkü her işin başında sağlık gelir. Bizde muhtarlarımızla birlikte elimizden geldiğince köy bazında çalışmalar yapmaktayız. Bu süreçte diğer illerden gelemeyen üreticilerimizin sorunlarını çözmeye de devam ediyoruz. Biz ne kadar sorunları çözmeye çalışsak da mutlaka arazisinin başında yine birinin bulunması gerekiyor. Bu konuları Rize valimize Ziraat Odaları olarak arz ettik. Rize ve diğer valilerimizin almış oldukları ortak kararlara saygı duyuyoruz.” Diye konuştu.

Bu sorunların ortadan kalkması içinde çalışmalar yürüttüklerini, Sahadaki işçi sorununu çözmek için ellerinde geldiği kadar destek vererek çözüme kavuşmasına çalıştıklarını, bu süreçte kendilerinden istenen çiftçilik belgelerini isteyenlere verdiklerini ve evraklarını hazırladıklarını vurgulayan Nurettin İnce “ Kaymakamlık komisyonlarında yapılan çalışmalara destek veriyoruz. Bu dönemde yeni bir sorun daha ortaya çıkıyor. Bazı yarıcı ve işçiler fırsattan istifade ederek çay toplama fiyatlarını çok yüksek tutulmaktadır. Bu rakamlar sadece bu dönemi değil, diğer dönemleri de tehlikeye sokacak boyuttadır. Geçen sene bizler ücretlerle ilgili Valiliğimize bir tavsiye kararı sunmuştuk. Bunun tekrar uygulanmasını istedik.” ifadelerini kullandı.

Nurettin İnce, Şu an piyasada arz talep dengesi çok bozulmuş durumdadır. Yevmiyeler 300-350 TL, tonajın 1.300-1.400 Tl olduğuna ilişkin duyumlar alıyoruz. Bunun mutlaka önlenmesi lazım. Yoksa bir sonraki yıllarda da bölgemize sıkıntılar yaşatacaktır. O yüzden valiliğimiz işçi yevmiyesi ve tonajı ile ilgili rakamları bir an önce belirlenmesi gerekmektedir. İkinci bir sorunda Rusya’ya gidemeyip burada kalan işçilerimiz var onlarla ilgili de bir çalışma yapılması gerekiyor. Biz bu konuda çalışma yapan komisyonlara bilgiler veriyoruz. İnşallah havalar böyle giderse bayrama doğru kampanya açılır. Hastalık yayılmadan 1.sürgün Çay toplama işini bitiririz. İşin başı sağlıktır. Mal mülk her zaman kazanılabilir. Çay da her zaman toplanabilir. Önemli olan Rize de vakasız günlerin devam etmesidir. Ben çay üreticilerimize kampanya döneminde tedbirlere uyarak iyi bir sezon geçirilmesini diliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Üyeniz
7.05.2020 18:19:10
Başkanım gürcistanda vaka yok.kontrollu olarak belli bir yaş sınırı koyarak barınma yerleri kalacak yerleri olan işçi getiremezmisiniz.

Şenol ŞEN
8.05.2020 12:57:36
Baştan sona okudum ve izledim sonuc yuvarlak çiçili laflar hiç bir çözüm yok. Bunlar boş laflar. Borblemi çozzersin ve halkin karşisina çikar dersinki işte bu. Konuşmak için konuşmayaçaksin. Herkese saygilar Şenol ŞEN

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı