BASIN MENSUPLARI RENK KATTI

Rize'de görev yapan basın mensupları, Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi'ne kitap okuyarak destek verdi.

YÖREDEN HABER 30.12.2014 20:56:34 16 0
BASIN MENSUPLARI RENK KATTI
Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Özer, Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve basın mensuplarıyla Fatih Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, RENK Projesi kapsamında öğrencilerle kitap okudu.
Rize Valiliği tarafından yürütülen Rize’de Eğitime Nitelik kazandırma (RENK) Projesi tüm hızı ile devam ediyor.  Vali Ersin Yazıcı başta olmak üzere şehrin önde gelen bürokratları ve meslek gruplarının temsilcileri RENK projesi içerisinde yer alan okuma saatlerinde öğrenciler ile aynı sıraları paylaşarak kitap okuyor. 

Hep birlikte Rize'de eğitimle ilgili seferberlik başlattıklarını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, 'Okuma saatlerine katılarak okulları dolaşıyoruz. Renk projesi sadece okuma saatiyle ilgili bir proje değil. Bizim bir sinerji yaratmamız ve bu kentteki eğitim seviyesini biraz daha yukarılara çıkartmamız gerek. Hedefimiz ve amacımız o. Bu hedefi de gerçekleştirmek için de Vali olarak takip ve denetime devam edeceğim.' diye konuştu.

Vali Yazıcı, eğitimin her şeyin başı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
'Eğitim olmadan hiç bir şey olmuyor. Paranın, zenginliğin bir önemi yok. Kalifiye elemanlarınız yoksa hiçbir şeyi ne düzgün yönetebilirsiniz ne de yapabilirsiniz. Para ve diğer unsurlar tamamlayıcı unsurlardır. Önce nitelikli insan lazım. Bunu da öğretmenlerimiz yetiştirecek. Bugün basın mensuplarımız ile buradayız. Geçtiğimiz haftalarda; doktorlarımız, mühendislerimiz, asker ve polislerimiz de projemize destek verdiler. Bu projemize tüm kurum ve kuruluşlar destek veriyor. Rize’de eğitime nitelik kazandırma projesi çerçevesinde okullarımızda bir hareketlilik yaşandı. Herkes bu işin olmasını istiyor. Hep birlikte eğitimde bir şeyler yapmanın arzusundayız. Bir sinerji oluştu. İnşallah güzel sonuçlar alacağız. 'dedi.

Öğrenciler ile aynı sıraları paylaşan basın mensupları ise yaptıkları açıklamada, 'Rize’de RENK Projesi ile eğitim kalitesinin artacağına inanıyoruz. Bu Renk projesini çok önemsiyoruz. Bugün bizde basın mensupları olarak öğrencilerle birlikte kitap okuyarak bu projeye destek verdik.'  dediler.

  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI