Başbakan'ın talimatına yakından takip!

160 yıllık bir rüya olan Ovit Tünelinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

YÖREDEN HABER 7.09.2013 13:19:19 14 0
Başbakan



Ömer Faruk Zenginal

Temeli geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan ve 160 yıllık bir rüya olan Ovit Tünelinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’da tünel inşaatını yerinde görmek için bugün İkizdere tarafında ki çalışma sahasına gitti. Yoğun bir sis altında şantiye binasında giden Vali Altıparmak’a burada Karayolları Trabzon Bölge Müdür Yardımcısı Selahattin Bayramçavuş tarafından bilgi, Ovit Tüneli Kontrol Şefi Mehmet Ali Kefli tarafından ise brifing verildi.
Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Bayramçavuş konuşmasında;
“Ovit Tüneli projesi Rize’yi ve Karadeniz Bölgesini Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya bağlayacak ve bölgeye ticaret ve turizm açısından hareketlilik kazandıracak önemli bir ulaşım güzergahı olacaktır. 12.6 km uzunluğunda olması planlanan tünel, tamamlandığında Türkiye’nin en uzun tüneli olacaktır” dedi.
Daha sonra brifing sunan Ovit Tüneli Kontrol Şefi Mehmet Ali Kefli ise Cengiz, Makyol, ASL ortak girişim tarafından yapılan ve 2012 Mayıs ayında başlayan tünel inşaatının 2015 yılı sonunda bitirilmesinin planlandığını söyledi.


Brifingin ardından iş elbisesi ile iş çizmelerini giyen ve kaskını takan Vali Altıparmak Kontrol Şefi Mehmet Ali Kefli’nin kullandığı araçla tünel içerisine giderek buradaki çalışmaları yerinde gördü. Çalışmalar karşısında heyecanını gizlemeyen Vali Altıparmak zenginleşmenin, kalkınmanın böyle bir şey olduğunu söyledi. Çalışmaların hayal bile edilemeyecek hızla ilerlediğini ifade eden Vali Altıparmak; “Ülkemizin zenginleşmesi, yöneticilerin mahareti bizi bu noktaya getirdi. Bu dağlara bu tünellerin açılacağını hayal bile edemiyorduk” diye konuştu.
Kendisi ile birlikte İspir programına katılan kurum müdürleriyle birlikte Tünel çalışmalarını inceleyen Vali Altıparmak daha sonra tekrar İspir İlçesine döndü.


İspir yolu üzerinde bulunan Dallıkavak Tüneline de giden Vali Altıparmak burada da çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı