BAŞBAKAN'DAN BÜYÜK DESTEK!

FUAR AÇILIŞINDA DİDİ İHRACATI MÜJDESİNİ VERDİ!

YÖREDEN HABER 13.09.2013 15:28:28 46 0
BAŞBAKAN


 

DİDİ’NİN İHRACAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

 

DİDİ’NİN İHRACAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

 

Tümexpo fuarının açılışına katılarak Çaykur standını ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Didi’nin ihracatı için çalışmalara başlanacağının müjdesini verdi.

 

Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği tarafından organize edilen ticaret fuarı TÜMEXPO, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Açılış konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerjive Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile birlikte Çaykur standını ziyaret etti. “Didi” içmek için özellikle Çaykur standına geldiğini belirten Başbakan Erdoğan, didi’nin Çaykur’un ihracatına katkı sağlayacağını vurguladı.

 

Didi'ye Avrupa, Ortadoğu ve Asya ülkelerinden yoğun talep olduğunu belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Özellikle Arap ülkeleri 'didi'yi çok talep ediyor. Mesela Türkmenistan'a Çaykur'un direkt bir çay satışı yok ama bu ülkeden 'didi' talebi var. Yurtdışındaki 3 bin tonluk çay pazarımızı didi ihracatımız ile birlikte daha da büyütmeyi hedefliyoruz. İlk didi ihracatımızı ise yakın tarihte gerçekleştirmek planlarımız arasında yer alıyor.”  dedi.

 

 










Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı