Başbakan'a Ovit teşekkür mektubu yazdı

Ovit Tünelinin Erzurum`daki Sesi 30 Yıllık Erzurum İl Genel Meclis Eski Üyesi Tahsin Bayramoğlu`dan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a teşekkür mektubu yazdı.

YÖREDEN HABER 10.07.2014 07:39:19 14 0
Başbakan
30 YILLIK İL GENEL MECLİS ÜYESİ BAYRAMOĞLUN`DAN BAŞBAKAN`A MEKTUP

Aralıksız 30 yıldır Erzurum`un, İspir ilçesinden il genel meclis üyesi seçilen ve Otiv tünelinin yapılması için yıllardır siyası ve basın yoluyla yapmış olduğu çalışmalarla, Erzurum kadar, Rize`de de tanınan Tahsin Bayramoğlun`dan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a teşekkür mektubu.

Erzurum Eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu, 'Erzurum ve Rize`nin ortak rüyası olan ve onlarca yıldır yapımına bir türlü başlanılamayan, Erzurum`u, Doğu ve Güney Anadolu`yu en kısa yoldan Karadeniz`e bağlayacak Ovit tüneli projesi yapımı zat-ı alilerinizin destek ve direktifleriyle yakın gelecekte tamamlanarak hizmete açılacaktır. Geçmişte senenin yarısı açık olan bu tünelimiz sayenizde böylece 6 saatlik Erzurum-Rize bağlantısı Kırık tüneli projesinin de hayata geçirilmesi ile birlikte 1.5 saate inmiş olacaktır. birbirine akrabalık bağlarıyla bağlı bu iki güzide ilimizi, Ovit tüneli ile de birbirine daha kısa yolla kavuşmanın heyecanı içerisindedir. Bu projenin tamamlanmasıyla 134 yıllık hayal gerçekleşmiş ve merhum Ekrem Orhon`un ruhu şad edilmiş olacaktır. Erzurum, yakın bir zamanda Rize`ye daha kısa zamanda ulaşarak, yeni bir ihracat kapısına kavuşacak ve her iki ilin ekonomik, turistik ve sosyal bakımdan gelişmesi daha büyük bir şekilde hızlanacaktır. Kıymetli başbakanım, Ovit ve ülkemizin değişik bölge ve illerinde gerçekleşmekte olan devasa, dünya ölçeğindeki projeler sizin üstün vizyon, cesaret ve dehanız sayesinde başarılmıştır. Bu tecrübe ve birikiminizi Cumhurbaşkanlığı makamından da göstereceğinize asla şüphem yoktur. Bu açıdan bu göreve herkesten önce siz layıksınız. Bu görevi de üstün başarıyla yapacağınıza asla şüphemiz yoktur. Ülkemize, Bölgemize, Erzurum ve komşumuz memleketiniz olan Rize`ye vermiş olduğunuz bu kalıcı tarihi hizmetlere tezekkürü ömür boyu bir borç biliriz. Bu vesileyle Cumhurbaşkanlığı seçiminde de üstün başarılarınızın devamını dualarımla diliyorum. 'dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı