BARAJ GÖLÜNDE 10 GÜNDÜR KAYBOLAN KİŞİ ARANIYOR

Çaresiz Bekleyiş

YÖREDEN HABER 19.03.2018 14:01:39 28 0
BARAJ GÖLÜNDE 10 GÜNDÜR KAYBOLAN KİŞİ ARANIYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin'in Borçka ilçesindeki Muratlı Baraj Gölü'nde teknenin alabora olması sonucu 10 gün önce kaybolan Muhammet Ay (50) için arma çalışmaları devam ediyor. Vatanı görevini yapmak üzere Bilecik’te bulunan ve babasını kayıp haberini burada öğrenen Miraç Ay, komutanlarından izin alarak arama çalışmalarına katıldı. Ay, ”bana dalgıç kıyafeti versinler bende dalarım” diyerek çaresizliğini bir nevi anlatmış oldu.

Ekmek paralarını çıkarmak için suya girmişlerdi

Borçka ilçesinin Aralık köyünde bulunan Muratlı barajı gölüne açılan ve teknenin alabora olması sonucu Ekrem Aydın (39) kıyıya çıkmayı başarmış, Muhammet Ay ise suda kaybolmuştu. Olaydan sonra AFAD ekipleri koordinesinde arama çalışmaları başlatılmıştı. Arama çalışmaların ilk iki gününde netice alınamayınca Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına (JÖAK) bağlı 10 sualtı timi dalgıç ekibi arama çalışmalarına katıldı. JÖAK sualtı dalgıç ekipler, botla girdikleri baraj gölünde 9 gündür akıntı yönünde 60 bin metrekarelik alanda dip arama çalışması yapmasına rağmen Muhammet Ay’a ulaşılamadı.

Geçimini çiftçilikle sağlayan Muhammet Ay, arkadaşı Ekrem Aydın’la birlikte Baraj gölü etrafında bulunan şimşir ağaçlarını toplayıp satmayı planlıyorlardı. Şimşir ağaçlarıyla yüklü olan teknenin rüzgârın etkisiyle devrildiği tahmin edilirken, arama çalışmalarını kolaylaştırmak için Borçka ve Muratlı Barajlarının su kapakları kapatıldı.

Tekneleri alabora olması sonucu baraj gölünde kaybolan Muhammet Ay’ın eşi Meyrem Ay (45) ve çocukları Merve (23), Miraç (21), Mücahit(17), Mertcan (9) Ay arama çalışmalarını yakından takip ediyor.

Tek İsteğimiz Başında Dua Edebileceğimiz Bir Mezarı Olsun

Babasının kayıp haberini Bilecik Söğütlü’de vatanı görevini yaptığı sırada öğrenen Miraç Ay, komutanlarından izin alarak memleketine gelerek babası için başlatılan arama çalışmalarına katıldı. Miraç Ay, “ Ailesi olarak tek isteğimiz, başında dua edebileceğimiz bir mezarı olsun dedi. Beklemek çok acı diyen Ay, “Bana da bir dalgıç kıyafeti verseler tereddüt etmeden bende dalarım. Yeter ki babama ulaşayım” diyerek çaresizliğini anlattı.

Bir mezarı olsun bize yeter

Kayıp Muhammet Ay’ın kayınbiraderi Metin Gül, rüzgarın etkisiyle teknenin ters döndüğünü tahmin ettiklerini söyleyerek, “ Yoğun bir arama çalışması olmasına rağmen bir netice alamadık. Ailesi ve bizler perişan durumdayız. Ölümü zaten kabul

ettik bari bir mezarı olsun diye umut içindeyiz. Hiç değilse ölüsünü bulalım o da bize yeter” diye konuştu.

El Yordamıyla Metre Metre Aranıyor

Arama çalışmaların yerinde inceleyen Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, “ Yöre insanı olarak maalesef bu olaylarla zaman zaman yüzleşiyoruz. Çoruh nehri azgın olduğu dönemlerde bu tarz kazalar ve kayıplar dönem dönem yaşanıyor. Halen bulunamayan vatandaşlarımız var. İnsan en azından mezarı olması istiyor. En azında onunla teselli oluyor. Baraj kapakları da kapatıldı su seviyesi epeyce bir düştü. Buna rağmen görme mesafesi yok denecek kadar az. Ekipler el yordamıyla metre metre arıyor” diye konuştu.

Arama çalışmaları sürerken, şimdi bütün Muratlı ve Aralık köylüleri Muhammet Ay’ın cansız bedenine ulaşıldı haberini bekliyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI