Ballı Lokma Tatlısı Satışları Ramazanda Arttı

Pazar ilçesinde Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından olan ballı lokma tatlısı vatandaşlardan yoğun rağbet görüyor.

YÖREDEN HABER 2.05.2021 15:25:14 33 0
Ballı Lokma Tatlısı Satışları Ramazanda Arttı

Mücahid UZUN

PAZAR-Ustaların el ile yaptığı lokmalar artık makinalar ile yapılıyor. Ballı lokma tatlıları Ramazan ayı ile birlikte rağbet görmeye başladı. Rize’nin Pazar ilçesinde “ballık lokma” tatlısını yapan İrfan Şanal kendisinin hazırladığı ballı lokmayı kimsenin yapamadığını söyledi. Ballı lokmaya sadece el hünerini değil aynı zamanda sevgisini verdiğini de söyledi.

Eskiden tatlı ustaları tarafından avuç içinde hamuru sıkarak yapılan ve kaynayan yağa atılan lokma tatlısı artık makinelerde, hijyenik ortamda yapılıyor. Pazar ilçesinde Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından olan ballı lokma tatlısı vatandaşlardan yoğun rağbet görüyor.

İlçe merkezinde Kuşpuni Çay ocağından, sokağa çıkma yasağından muaf tutulan ve lokma satışı yapan İrfan Şanal,” Pandemiden önce dışarıda satış yapıyorduk. Şimdi ise hijyen açısından dükkanın içinde makinayla hazırlayarak satış yapıyoruz” dedi.

Pandemiden önce satışlarının daha düşük olduğunu, Pandemi ile birlikte ise ev yapımı ürünlere olan rağbetten dolayı satışlarının arttığını ifade eden Şanal, “ kilosunu 20 TL ye satıyoruz. Kutu içerisinde yarım kilo 10 TL den veriyoruz. Vatandaş bizim lokma çıkardığımız saati biliyor ve o saatte gelip, çıtır çıtır lokmasını alıp İftarda afiyetle yiyor” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı