Balıkçılar 'Bismillah' dedi

Pazarlı balıkçılar, yeni balık avı sezonunun başlamasıyla ''Vira Bismillah'' diyerek Pazar Kirazlık Limanı’ndan havai fişek gösterileri eşliğinde denize açıldı

YÖREDEN HABER 31.08.2014 23:52:08 64 0
Balıkçılar
Naci GÜVEN

Av yasağının sona ermesinin ardından Pazarlı balıkçılar da ilçenin Kirazlık Limanı'ndan saat 24. 00’da denize açılarak 'Vira Bismillah' dedi.



Artvin-Rize Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı ve Pazar Kirazlık Limanı Kooperatif Başkanı Barış Zaman, AA muhabirine ve habergüven com editörüne yaptığı açıklamada yeni sezonu değerlendirdi.



Zaman, 15 Nisan 2014 tarihinde başlayan genel av yasağının, gırgır gemileri için 31 Ağustos gece yarısından itibaren sona erdiğini ve yeni av sezonunun başladığını belirterek, balıkçılık sezonunun herkes için hayırlı, uğurlu, bol ve bereketli olmasını diledi.



Zaman, bugün, balıkçının özlemle beklediği gün olduğunu ifade ederek, “Balıkçılarımıza kazasız, bol avlar diliyorum. Geçen sene beklentilerimizin çok altında av sezonu yaşadık. Özellikle hamside müthiş bir azalma oldu. İnşallah bu sezon istediğimiz balığı ağlarımızda, kasalarımızda bol şekilde görerek vatandaşlarımızın da sofralarında ucuz şekilde yemelerini sağlarız” dedi.
Zaman, izlenimlerinde av sezonunda palamut, çinakop ve hamsinin bol olmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.




 

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI