Balıkçı barınakları mahkemelik oldu!

8 yılda 3 hakim değiştiren davanın zaman aşımına uğramasına tepki gösterdiler.

YÖREDEN HABER 5.09.2013 16:32:32 15 1
Balıkçı barınakları mahkemelik oldu!


FAROZ Balıkçı Barınakları’nın balıkçıların yerine iş adamı ve bürokratlara verilmesini mahkemeye taşıyan bazı balıkçılar, mahkeme sonunda hayal kırıklığına uğradı.
Mahkemenin zaman aşımına uğramasına isyan eden balıkçılar, kararın adil olmadığını ve mahkemenin bu şekliyle adalet dağıtmadığını ileri sürdü. 8 yılda 3 hakim değiştiren davanın zaman aşımına sanki bilinçli olarak sevkedildiğini ileri süren Balıkçı Ünsal Karaçomak, Yargıtay’a başvurarak karara itiraz edeceklerini söyledi. Trabzon Valisi’ne seslenen balıkçılar, Vali’den destek istedi. TRABZON’UN Faroz Mahallesi’ndeki balıkçı barınaklarının balıkçıların yerine iş adamı, ve bürokratlara verilmesi olayının mahkemesi 8 yıl sonra zaman aşımına uğradı. Balıkçılar için yapılan barınakların zengin iş adamı ve bürokratların eline geçmesini içine sindiremeyen Farozlu balıkçılar, mahkemenin zaman aşımına uğramasına sert tepki gösterdiler. Balıkçılar hukuki süreçte yaşadıkları bazı usulsüz olayları da göz önünde bulundurarak, kararın adil olmadığını öne sürdüler. Balıkçılıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan, bir kayığa bile sahip olmayan kişilerin barınakları elde etmesiyle ilgili 8 yıl önce suç duyurusunda bulunan balıkçılar, verilen karar karşısında hayrete düştüler. Elden ele gezen ve noter huzurunda başka birine devredildiği iddia edilen barınaklara sahip olamayan balıkçılar ise kayıklarını barınak olmadığından evlerinin bodrum katında tamir ediyor. 2005 yılında yapılan suç duyurusunun ardından Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 11 kişi hakkında 1163 Sayılı Kanuna Muhalefet ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla dava açılmıştı.

3 HAKİM DEĞİŞTİ

Toplamda 3 hakim gören davanın zaman aşımına uğrayacağı belliyken, karar verilmemesine tepki gösteren balıkçılar, “Biz her duruşmaya katıldık ve mahkemeyi takip ettik. Ama biz zaman aşımının ne zaman olacağından haberdar değildik. Ancak dava hakimin önündeydi. Neden bir karar vermediler? Bizim sesimize kulak verecek kimse yok mu?” dediler.  Balıkçılar Trabzon Valisi’ne de seslenirken, kendilerinin bu durumunun göz önünde bulundurulmasını istediler. İLGİNÇ OLAYLAR YAŞANDI

Balıkçılar adına konuşan Ünsal Karaçomak, mahkeme sürecinde ilginç olaylar yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yetkililer geldi. Kooperatifin karar defterleri alındı ve mahkemeye sunuldu. Biz daha sonra Yargıtay’a giden dosyaları öğrenmek için Ankara’ya gittik. Dilekçeyle başvurduk, bir baktık ki karar defterleri yok. Sonrasında avukatımızı aradık ve resmi dilekçeyle başvurduk mahkemeye, defterler kalemde sümen altı edilmiş bir şekilde çıktı. Biz bu durumu da mahkemeye bildirdik.”

KARARA İTİRAZ EDECEKLER

Bakanlık müfettişlerinin usulsüzlükleri tespit ettiğini ileri süren Karaçomak, Yargıtay’a başvurarak, karara itiraz edeceklerini sözlerine ekleyerek, “Mahkeme Tarım Bakanlığı’nı mahkemeye dahil etmek için davet etti. Nedense yine celp bakanlık yerine Tarım İl Müdürlüğü’ne gitti. Giden celbin de boş zarf olduğunu bulduk. Bunları da mahkemeye bildirdik. Biz sürecin adil işlediğine inanmıyoruz. Biz Allah’tan sonra yargıya güveniyorduk. Sonuç bu mu olmalıydı” şeklinde konuştu.
(Günebakış gazetesi)
 

Anahtar Kelimeler:
HASAN KAMACI
3.03.2014 23:21:16
bu şekilde barinağin ihtiyaci karşilamaya yetmediği barinaklarda yat limanlarinda olduğu gibi parmak iskeleler yapilip tekneler buralara bağlanabilir ve kapasaite en az üç kat artar. ha herkesin dami olmaz o ayri .ama amaç liman güneliği ise en iyi çözüm budur.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı