Bakırcı'dan Valiye Sitem

Rizeliler'e silah ruhsatı vermeyen Rize Valisi Nurullah Çakır’a sitem

YÖREDEN HABER 17.09.2013 15:41:41 29 0
Bakırcı





Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Atatürk’ün Rize’ye gelişinin 89. yılı kutlamaları sırasında yaptığı konuşmasında, Rizeliler'e silah ruhsatı vermeyen Rize Valisi Nurullah Çakır’a sitem etti.

Atatürk’ün Rize’ye gelişinin 89. yıldönümü dolayısı ile Rize’de çeşitli kutlama etkinlikleri düzenlendi. Atatürk Anıtı önündeki etkinliğe üst düzey protokol mensupları, AK Parti temsilcileri ve MHP İl Başkanı Cem Kazmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri ile askerler katıldı. Eski Bakan Tuncay Mataracı’nın da protokol içerisinde yer aldığı görüldü.

Az sayıda vatandaşın izlediği programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaptı. Bakırcı konuşmasında Atatürk’ün Rize’de silahlarla havaya ateş açılarak karşılandığına vurgu yaparak Rizeliler'e silah ruhsatı vermeyen Rize Valisi Nurullah Çakır’a sitem etti. Bakırcı konuşmasında, “Rizeliler, Reis-i Cumhur'u Rize’ye ayak bastığında tulum ve kemençe ile aşırı miktarda silah atarak karşılamıştır. Sayın Valimiz ruhsat vermiyor ama bizim hemşerilerimizin o zamandan beri silah zafiyeti vardır ve olmaya da devam edecektir. Cumhuriyet varolduğu sürece bu bölge insanının silaha tutkunluğu devam edecektir. Bu silahların namluları doğru yerde vatanın ve milletin menfaatine doğru dönmüştür. Tarih var olduğu sürece de böyle olacaktır. Başka bir amaçla kullanılmamıştır” dedi.

Çakır, Bakırcı’nın bu konuşmasını tebessüm ile karşıladı. Bakırcı, konuşmasında Atatürk ismini istismar edenlere de atıfta bulunarak, “Atatürk’ün ilimizi ziyareti sırasında Rize’de çeşme yaptırdığı söyleniyor. Ben çok aradım bu çeşmeleri bulamadım. Bilen varsa gelsin bize söylesin. Bu çeşmeleri tespit edebilirsek restore ederek onlara isimler verebiliriz. Bu sayede gerçek Atatürkçülük de gözükmüş olur. Dernek açıp, tabela asarak bunların adını kullanarak eylem yapmak Atatürkçülük değildir. Hele hele Rize’de hiç değildir, olmayacaktır. Bunun da bir kez daha altını çiziyorum” diye konuştu.(Haber61)

Kutlama programı günün anlam ve önemi ile ilgili okunan şiir ve kompozisyonlar ile devam etti. Ardından sporcular judo gösterisi sundu. Kutlama protokol mensuplarının da eşlik ettiği Rize horonu ile son buldu. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI