Bakanlar Özhaseki ve Bak Rize'de

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çeşitli ziyaret ve programlar dolayısıyla Rize'ye geldi.

YÖREDEN HABER 2.02.2018 07:36:30 124 0
Bakanlar Özhaseki ve Bak Rize

Bakan Özhaseki ve Bakan Bak, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret ederek Vali Bektaş'tan brifing aldı. Ziyarette Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ta yer aldı.

            Bak, burada yaptığı konuşmada, beraberindeki heyetle yaklaşık üç hafta önce, dolgu alanındaki binalara ilişkin ortaya çıkan sorunlar ve kentsel dönüşümle ilgili konular da başta olmak üzere Rize'nin sorunlarını değerlendirmek için Bakan Özhaseki'yi ziyaret ettiklerini söyledi.

            Bugünkü ziyaretin, görüşülen konuları yerinde görmek amacıyla gerçekleştirildiğini anlatan Bak, Bakan Özhaseki'ye sorunların çözümü noktasında ve yatırımlar konusundaki destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

            - 'Ortak akılla bu işi çözeceğiz biz'

            Bakan Özhaseki, Rize'ye gelişlerinin hayra vesile olmasını dileyerek, Rize'nin her zaman gündemlerinde olduğunu söyledi.

            Bakan Bak'ın, dolgu alanı konusundan bahsettiğini anımsatan Bakan Özhaseki, 'Dolgu alanı konusuna geçmezden önce bilinmesi lazım ki aslında Türkiye'de dönüşüm gereken o kadar çok alan var ki bütün buralarda bizim çok hızlı davranmamız icap ediyor. O yüzden Çevre Bakanlığı ile Şehircilik Bakanlığı bir araya getirilip kurulmuş, birtakım yetkiler verilmiş, kaynaklar ayrılmış, hızlı bir şekilde beraberce yürütülsün de istenmiş.' diye konuştu.

            Kentsel planlamada karşılaşılan sorunlara değinen Bakan Özhaseki, şu değerlendirmelerde bulundu: 'Haliyle Anadolu toprakları binlerce yıllık olmasına rağmen ve dünyanın en eski yerleşim yeri, en eski şehirleri olmasına rağmen planlamanın biraz geç olması, daha sonra gelen ideolojik belediye anlayışları ve yapılaşmada belki de standardı, kaliteyi tutturamamamız birçok şehirde, birçok sorunla bizi karşı karşıya bırakıyor. Bunların hepsinin yolu var, çözümü var ancak bütün bu yollar ve çözümler nihayetinde bizim planlamamız neticesinde ortaya çıkmasına rağmen yerelde belediyemizin ve sonra da halkımızın bize vereceği destekle çözülür. Şöyle bir güç yok, yukarıya çekilip istediği gibi planlama yapıp, ertesi sabah gelip hepsini yıkıp yapıp teslim edip ortaya çıkaracak bir güç, imkan, fırsat, yetki, kanun öyle bir şey yok. Ortak akılla bu işi çözeceğiz biz' dedi.

Rize Valiliği


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI