Bakanlar Havalimanında açıkladı hedef....

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet ARSLAN ve Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın BAK dolgu çalışmaları devam etmekte olan Rize-Artvin Havalimanı sahasında incelemelerde bulundular.

YÖREDEN HABER 2.03.2018 07:49:36 37 0
Bakanlar Havalimanında açıkladı hedef....

Bakanlara incelemeler sırasında Rize Valisi Sn. Erdoğan BEKTAŞ, Artvin Valisi Sn. Ömer DOĞANAY, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan KARAL, Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil KIŞLA, Kaymakamımız Sn. Coşkun ÖZTÜRK, İlçe Belediye Başkanı Ahmet BASA ve Ak Parti İlçe Başkanı Nurettin İNCE eşlik etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN 'Yılda 3 milyon yolcuya hizmet verecek terminalin, '9,5 milyon ton taş dolgu şu an yapıldı. Bunun 6 milyonu kategorik taş dediğimiz direkt mendireğin yapımında kullanılacak olan taştır. Mendirek yapımı için toplam taş ihtiyacının 18 milyon ton olduğunu düşünürsek bunun yaklaşık üçte birini tamamladık. Denize dolgu olarak yapılan havalimanımızın en önemli kısmı olan taş dolgu mendireğin yüzde 30'unu tamamladık.Nisan ayı itibarıyla günde 80 ile 100 bin ton arasında dolgu yapabilir hale geleceğiz. Bundan sonra işler çok daha hızlanacak. Çünkü  29 Ekim 2020'de Rize-Artvin Havalimanı'nı hizmete sunmuş olacağız. Bu bölgede yaşayan insanların erişimini kolaylaştırmak. Hedefimiz doğa harikası bu bölgelere turistleri çok daha hızlı  getirebilir ve ağırlayabilir


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI